.

.

tisdag 30 november 2010

Jul mys

I dag var det pepparkaks bak på dagis med föräldrarna men eftersom jag faktiskt måste jobba lite också så kunde jag inte komma ( jag är liiiite irriterad på allt som man ska delta i på dagis, man betalar pengar för att dom ska ta hand om ens barn medans man jobbar men då ska jag ta ledigt från jobbet så jag kan vara med på dagis så idiotiskt) Leo blev lite ledsen i morse när jag lämnade honom och sa att han fick baka med fröken men då sa han att -man ska baka med föräldrarna, så jag har haft dåligt samvete hela dagen så på vägen hem köpte jag en peparkaks deg på ica så får dom kan få baka med mig om dom vill.
Titta vad jag hittade i affären , vart bara tvungen att köpa en påse till Robin och Leo det är ju så mysigt med julgodis och gott var det också. Tomtsr och snögubbar, tomteluvor och paket :)
När jag kom till dagis så berättade fröken Helene att Robin varit orolig för att hans mamma inte skulle få något fika eftersom hon jobbade så jag fick två supergoda pepparkakor och en kopp te av henne för att göra Robin glad, (hon är verkligen den bästa fröken på jorden).
Jag berättade för killarna att jag köpt deg och dom blev jätte glada Robin ville baka idag men Leo ville baka i morgon så då gör vi så.
Så efter maten, Tacos eftersom det är taco tisdag, bakade Robin pepperkakor.
Sen blev det fika såklart med nybakta pepparkakor och saft.

Och i morgon blir det mer papparkaks bak men också lusse bullar tror jag för det e ju så gott:)
Y



God morgon!

Snöar det lika otroligt mycket hos er också?
Vaknade tidigt tidigt av plogbilen i morse men det har snöat oavbrutet ända sedan vi gick upp i morse.
Jag älskar snö men ändå kan jag inte låta bli att oroa mig för att det ska försvinna och att det inte blir en vit jul.
Snö på julafton är så viktigt tycker jag förr förra året ösregnade det på julafton och vi sprang till bilen med alla julklapparna, lite av själva jul känslan försvinner då.
Jul afton är min absoluta favorit dag, den bästa dagen på HELA året. Jul klappar, julgranen, den goda maten, kalle på tv, ja alltihopa, jag brukar vara salig hela dagen. Är tyvärr lite orolig för hur det kommer kännas i år eftersom det är som det är med Micke och vi har ju firat jul tillsammans de senaste 6 åren och jag är rädd för att jag ska vara ledsen och sitta och sakna honom på julafton.
Men jag längtar iaf, men kan inte komma på vad jag ska köpa till mamma och pappa dom har allt och önskar sig aldrig något så dom är en svår nöt men så viktig för mig för att dom ställer upp 7 dar i veckan om jag behöver.


måndag 29 november 2010

Jag tipsar om..

ELLOS/ postorder

Där kan man hitta det mesta i leksaks väg till sina barn och jag tycker att priserna är riktigt bra. Som kund får man ofta rabatt erbjudanden hem som man kan utnyttja när man ska köpa något dyrt och så kan man sitta i lugn och ro och handla julklappar och födelsedags presenter på kvällen när barnen sover, sen är det bara att gå till posten och hämta grejerna, alltså inget spring i affärer framför allt innan jul då dom flesta skulle vilja slippa springa och trängas i affärer. Vilken småbarns förälder vill inte slippa strssen med att spring runt och handla till sina barn??

Leo fick pippi kläderna i födelsedagspresent och dom kostade 249kr och på Junibacken tog dom 399kr sen köpte vi också peruken som också var mycket billigare och skorna men de kostade lika mycket, Men så hade jag rabatt också tror det var 30% på dyraste varan och 10% på resten av köpet. Så helt plötslig vart alltihopa gaska billigt.

När Robin fyllde år fick han spelen Ballong jakten och In i stallet, också den gången hade jag någon form av rabatt så att det blev ett hyggligt pris på spelen som annars är ganska dyra.



Och för den som inte har den bästa ekonomin är det perfekt att köpa på postorder inför tex jul eller födelsedagar när det blir ganska dyrt eftersom du kan dela upp betalningen på flera månader så då har du fortfarande pengar i december månad. Jätte smart!


Dom här sakerna har jag skickat efter i år till Robin och Leo i julklapp.


söndag 28 november 2010

Play doo



Jag gjorde en play doo lera som dom satt och degade med efter maten, jag hade ingen karamell färg så den blev bara vit men det störde inte Robin eller Leo, dom gjorde djur bullar och lusse bullar. Formarna har jag köpt i ett paket med brödkaveln, det var det enda som fanns kvar på ica för två år sedan när jag skulle ha pepparkaksformar, men dom kommer ju till glädje ni istället när vi degar.
Play doo
5dl kokande vatten
5dl mjöl
2 dl salt
2 msk citronsyra eller alun, spelar absolut ingen roll
2msk mat olja
Blanda de torra ingredienserna och tillsätt vattnet det kokande vattnet och mat oljan.
Vill du ha karamellfärg så blanda den i vattnet.
Färdigt
Lycka till !
Känns som vi har hunnit med att umgås massor i dag vilket gör mig jätte glad, jag satt och tänkte på det i går kväll att hur mycket tid jag än spenderar med dom så känns det ändå som man aldrig hinner umgås på riktigt och dagarna och veckorna bara flyger iväg. Jag har alltid den där känslan att jag hade velat umgås lite mer med dom ändå ägnar jag all deras vakna tid med dom, borsett den timman de vilar mitt på dagen. Alltså ca 11 timmar på en lördag eller söndag och ändå har jag den känslan, konstigt va??

Första advent och pepparkakshus

Hej alla bloggisar, vad gör ni så här på första advent??

Vi har bakat pepparkakshus, i år provade jag att dekorera delarna först och sedan sätta ihop det annars brukar vi göra tvärt om. Det var lättare för killarna att dekorera men det vart jätte svårt att sätta ihop det sen tyckte jag, så jag måste komma på något bättre till nästa år. Hur gör ni??

Här ser ni mästerverket : ) Leo orkade inte fylla sitt tak med nonstop :)
Vi har även advents fikat pepparkakor och lussebullar och jordgubbs saft det tycker jag passar bäst till pepparkakor och tänt det första ljuset i adventsljusstaken.

Såklart hann vi med en vända till i backen med pulka och sjärtlapp, (nu är det inte särskilt svårt att få med sig killarna ut med Tuffs : ) nu går det snarare jätte fort)

God morgon i snöstormen.

Här utanför fönstret yr snön och det ser ut som det har snöat hela natten. Mycke har säkert blåst in på balkongen men killarna trodde inte sina ögon när dom såg snön i sanna höjd som fönstret på balkongdörren :)

Vi har massa plander i dag på hur vi ska fira första adven, MASSA pulka såklart och sen ska vi gå till centrum och handla kristyr så vi kan bygga ihop vårat pepparkaks hus i dag, jag tror jag ska slänga ihop en play dooo deg också för det är lagom inomhus mys pyssel när det är minusgrader ute och snöstormen viner runt knutarna.

Så här såg det ut när vi gick upp i morse.

Undra om vi inte ska köpa lite lussebullar när vi ändå är på ica idag, det är ju min absoluta favorit, jag köpte förresten 2 paket till av den där lussebullsmixen så vi kan baka egna någon dag men inte i dag, jag vill inte ta ut mig för mycket eftersom jag vill gå och jobba i morgon. Någon tycker säkert att man kan ju baka egna istället för att köra mixen men t.om min mamma tyckte att dom vart sanslöst saftiga och fluffiga och hon har bakat så många olika med kesella osv osv och med tanke på vad saffranet kostar i dag så är 25kr jätte billigt det står att det blir 25st men vi gjorde en längd också.

Nu ska vi sätta fart hoppas ni får en underbar första advent Y



lördag 27 november 2010

Lördag hemma hos oss

Hej

Vi har ägnat dagen åt alla de vanliga sakerna vi gör på en lördag : ) Bumbibjörnarna, skridskolan och sen har vi varit ute och åkt massa pulka på eftermiddagen, man jössös vad kallt det var, så fruktansvärt, jag hade ingen känsel i tårna när vi kom in.

Leo och Robin fick varsin hockeyklubba utav mormor och morfar idag, och det var nästan som julafton så glada blev de.

Leo har själv skrivit namn på sin klubba så att ingen ska ta den :)


Nu är det dags att laga lite middag och för första gången ska jag försöka äta lite mat, även om jag nu mår bra har magen inte alls återhämtat sig, skit jobbigt.

I kväll blir det same old, same old, som alltid Robinson på datan när killarna har lagt sig, men inget lördagsmys :( Gud vad jag längtar efter ett glas vin och lite räkor eller laxrullar eller något liknande det är jätte länge sedan jag åt och drack nåt gott eftersom jag varit förkyld, sjuk, förkyld, inte riktigt frisk, osv osv hur länge som helst nu. Men det står i bipacksedeln på tabletterna att man inte får dricka alkohol så jag måste kolla med läkaren först ändå vad det innebär så jag inte blir sjuk eller nåt, men det är ett framtida problem, känner jag mig själv rätt är jag sjuk eller förkyld snart igen :)



Önskar er alla en riktigt trevlig och mysig lördagskväll

fredag 26 november 2010

Advents pyntat


Nu har jag advents pyntat här hemma, först kunde jag inte hitta ljusstakarna uppe på vinden och höll på att bli galen, så vi åt middag och sen gick jag upp igen och hittade dom tillslut på världens konstigaste ställe. Men så gör jag alltid, jag ställer alltid saker på "fel" ställe för att jag inte orkar eller har tid att fixa det just då men sen glömmer jag bort det och sedan står jag där som nu ett år senare och har inte en susning om vart sakerna har tagit vägen, men slutet gott allting gott : ) Nu är det pyntat och klart.
Y
Den stora advents stjärnan är ett nytt och alldeles underbart tillskott hos oss från förra året, jag är inte så förtjust i de där pappersstjärnorna som varit så moderna de sista åren men så förra året får Leo syn på den där stjärnan inne på ica och frågade om han kunde få den så jag köpte den bara för att det var ett så gulligt önskemål. Han blev jätte glad idag när jag tog fram den och hängde upp den :).
Y
Den lilla adventsgranen på skänken i hallen är min alldeles egna tradition, jag fick den när jag var liten och har haft den varje år sedan dess, det är bara pyntet som ökat lite med åren.
Y
Adventstaken står på bordet och det är bara ljusen som ska bytas.
Resten av julpyntet får komma fram veckan innan julafton
Y
Jag hade velat gått till kyrkan i år igen för vi var där förra året på första advent och då sjöng barnkören och Robin fick sin bibel men i år fick 4 åringarna sina mycket tidigare om ni minns ?
Nu är det bara hög mässa och jag vet inte riktigt vad det är eller om det är något för dom ??



Önskar er en riktigt trevlig kväll

Hej
Nu är det äntligen hopp om livet. Men jag tog ut segern i förskott när jag vaknade i morse och kände mig fullt frisk, men efter en kopp te och en vit rost macka så krampar magen värre än jag vet inte vad. Varför ska skiten vara så långdragen??


Vi har också hunnit med ett besök på vårdcentralen i morse för Leo har klagat på att han har on ti halsen i flera dagar och jag tänkte att det var för att han kräktes men de har sagt att det går halsfluss på dagis så jag tänkte att det är lika bra att kolla innan helgen kommer, men han tod både hals prov (som han tyckte var jätte hemskt) och blodprov men det var inget, bara vanligt virus.


På vår korta promenad med Tuffs han killarna ändå med att åka lite stjärt lapp : )
Tänkte att det var viktigt att dom får leka lite och njuta av snön även fast jag är sjuk, annars blir dagarna långtråkiga för dom.

Jag tog en snabb sväng med dansugaren här nere och där uppe och efter det var all kraft och ork slut och jag la mig på soffan och kommer då på att jag glömde att ta killarnas rum, jag blir så trött på mig själv, nu ska jag vila och sen släpa upp damsugaren och ta deras rum också : )

Ha en fin dag.

torsdag 25 november 2010

Nu är det min tur.

Jag har suttit på toa mellan 22- 02 i natt med en hink i knät och bara spytt som en galning.
Jag har så ont i magen idag att jag inte vet vart jag ska ta vägen, jag har har inte spytt sen 2 så det är skön men får springa på toa hela tiden, det var en riktig influensa det här.
Mamma har varit har och varit ute med Tuffs och killarne följde med och åkte lite pulka, Leo är mycket piggare idag, nu är Robin med mormor i affären och köper blåbärssoppa och rost bröd : )
Gud jag hade så ångest i natt, vad gör jag när dom kommer och vill sova hos mig som dom nästan alltid gör och jag är så här dålig??? Leo kom en gång när jag låg hoprullad på toagolvet och jag förklarade att jag var sjuk som han hade varit. -okej ligg kvar där då, svarade han då och gick och la sig igen :) sen kom han igen och frågade -när du går och lägger dig i din säng får jag komma då??
Han e så söt så jag log i all misären.
Ni får ha en så bra dag.
Tänker på er alla lyckliga jävlar ;) som slipper det här :)
Puss och Kram

onsdag 24 november 2010

Första pulka åket

Robin frågade när vi var ute på förmiddagen om vi inte kunde åka pulka, men jag svarade nej eftersom Leo e så sjuk men sen satt jag och tänkte på det och att man måste passa på för men vet ju inte hur länge det är så här mycket snö. Så jag sa åt Robin att klä på sig för vi skulle gå ut men Tuffs och Leo bäddade jag ner i vagnen med fäll och täcke och så gick vi ut och Robin blev så glad när jag tog fram pulkan ur förådet, t.om Leo orkade åka en gång sen kröp han upp i vagnen igen. Robin ålte i allafall en halvtimme 40 min innan Leo började frysa så då gick vi hem men Tuffs han få vara med i pulka backen en stund på slutet, han gillar snön precis lika mycket som Robin och Leo så det är som att ha tre lyckliga barn i snön nu.
Det gick inte att fota med blixt för det snöade så mycket så varje snöflinga blev en vit prick, ser lite kul ut.

Leo har fortfarande inte kommit igång att äta han vill inte och jag har försökt tvinga i honom lite iaf Robin och jag ät spagetti och kassler i ugnen men Leo åt bara en halv pankaka, lillen Y

I kväll börjar det en serie på fyran i 4 delar kommer inte på vad den heter riktigt Maria Vern tror jag, eller nåt liknande, är det någon mer som ska se den??


God morgon eller snarare god eftermiddag :)
Här utanför rasat snöstorman i dag också, men Robin var lyckligare än lyckligast i dag. Först kom hans nya vinterjacka i går, och som jag sagt förut så är han så otroligt tacksam, han blev sååå glad och sken som en sol och skrek och hoppade av glädja idag när han fick ha den ute. Jag skulle beställa termobrallor år honom igår från ellos, ett par som går upp över bröstet och ryggen men när jag var klar med beställningen ver byxorna slut, så jäkla typiskt, det finns inga byxor som har hängslen och går upp en bit.
Leo är fortfarande jätte dålig. Febern hänger i och idag har han världens diarre han har i natt och på morgonen bajsat på sig tre gånger stackaren.
Tvättmaskinen går för fullt med alla lakarn och handdukar som gått år de senaste dygnen, tänkte att det e lika bra att tvätta på engång så alla bakterier försvinner.

Hoppas ni får en bra dag i snöstormen här i soffan ser det faktiskt mysigt ut där ute : )

tisdag 23 november 2010

Award

Jag fick en award utav Skrot mamman
7 saker om mig själv som inte vet om mig.
Jätte svårt jag är så öppen och ärlig i bloggen, ni vet hur jag mår, ni vet vad jag äter, vad jag ser på tv, vad jag handlar i butiken, sjukdomar osv
Hur ska jag komma på något ni inte vet ??? : )
  1. Jag gick hotell och restaurang i gymnasiet, min stora dröm var att bli hotell receptionist :)
  2. Jag har stl 36 i skor.
  3. Jag var gift innan jag träffade Robin och Leos pappa.
  4. Jag tycker att Big Brother med Linda Rosing var den bästa dockusåpan som någonsin gått på tv
  5. Jag drabbades av förlossning depression efter att jag födde Leo.
  6. Jag födde Leo hemma, på 15 minuter : ) (Jag är snabb)
  7. Jag får alltid glädjetårat i ögonen varje år när den första snön kommer.

Jag skickar vidare till

Familjen Bus

Cissi

Soulsister

Sandra

Spiderchick

Fotballfruen

Evelina

Med risk att ni redan fått den av någon annan)

Hej alla bloggisar
Vi lever men vi är slitna :)
Världens duktigaste Leo höll på till kvart i tolv i går kväll, vi stannade här nere till elve men Robin fick gå upp och sova tidigare på kvällen men jag tyckte att det var bättre att Leo sov i sin soffan här nere istället så jag lättare kunde hjälpa honom när han behöve kräkas. Vi hade bara två olyckor men det var för att han kräktes i sömnen, lilla hjärtat Y
I dag har varit en lugn dag Leo har varit riktigt dålig men som tur är har han inte behövt kräkas något mer, men han har haft hög feber och alvedonen har inte hjälp särskilt mycket. an har inte heller haft någon matlust, han åt en halv rost macka till frukost men sen ville han inte ha något mer på hela dagen men han har däremot druckit både vätske ersättnin vatten te och blåbärssoppa, så det har varit bra. Nu på kvällen lyckades jag övertala honom att äta en halv pankaka men det var nog för att han var tillfällig pigg för sen gick all luft ur han igen Y
Han har i stort sett varit som en liten bebis och mest suttit/legat i mitt knä hela dagen, därav så kommer dagens första blogg inlägg nu :)

Här vilar dom tillsammans i min säng på dagen idag.

Hoppas på lite mer sömn i natt för även om han inte kräktes så ropade han några gånger på natten och så blev det några toa besök.

Ha en fin kväll : )

måndag 22 november 2010

Drama på dagis

När jag kommer till dagis idag luktar det starkt och konstigt i lekhallen så jag kommenterar det och då svarar personalen att
- ja Leo har kräkts överallt, jag ler lite men dom ser så bekymrade ut att jag frågar
- seriöst???
- jaaa svarar dom för 2-3 minuter sedan Helen gick precis för att ringa dig. så jag går in dit dom pekar och det första jag ser e en halvnaken Leo och fröken med telefonen i handen.
Leo hade tydligen verkligen kräkts överallt först hade han kräkts över bordet sen lyfte fröken Helene upp honom och sprang mot toaletterna och då hade han kräkts hela vägen dit, i en papaerkorg, i handfatet och till sist i toaletten.
Så det var väl tur för mig för nu har han ju inte kvar så mycket som kan komma upp, men vi vart ändå tvungna att stanna en gång på vägen hem och kräkas. Lilla hjärtat Y

Han har varit så duktig sen vi kom hem, dom första gångerna reste han sig och sprang till toaletten men nu har han gett upp så nu sitter han kvar i sin soffa men han böjer sig över hinken varje gån det kommer tom den gången som han sov.
Jag tycker han är så fantastiskt duktig, han är ju bara 4 år.
Men jag vet inte om jag ser fram emot natten : )


Önskar dig en trevlig kväll.

Gud jag förstår mig inte på mina barn

I morse när vi vaknade kröp Leo riktigt nära och kramades en stund sen kom Robin in och frågade om det var morgon och jag svarade att det var det, (kl var 08:15) han kryper upp i min säng och sätter sig lite nyvaket. Leo flyger upp tjoar, sjunger och börjar hoppa upp och ner som en liten studsboll sen går Robin ner och ropar -var är min godis påse och jag svarar att -du får inte äta godis nu, - nej men min dinosaurie ligger där i. Jag svarar att den ligger på köksbänken och då far Leo ur sängen och ner för trappan och skriker -Robin jag kommer också.
Allt detta på två minuter, jag ligger kvar i sängen med gapande mun och undrar VAD HÄNDE ??

Hur är det rimmligt att gå från sovande till full gas på två minuter??
Tänk om man själv var på det sättet och när slutade vi att vara det??
Måste ha varit i tonåren eller hur??



Hjärngympa

Jag hittade detta på Magdalena Graafs blogg och tyckte det var så sjukt bra så jag var tvungen att dela med mig det

Hjärngympa . .. Från Cambridge University .
Enadst smtara mäsnknior kan lsäa dteta.
Olny srmat poelpe can raed tihs. I cdnuolt blveiee taht I cluod aulaclty uesdnatnrd waht I was rdanieg. The phaonmneal pweor of the hmuan mnid, aoccdrnig to a rscheearch at Cmabrigde Uinervtisy, it deosn’t mttaer in waht oredr the ltteers in a wrod are, the olny iprmoatnt tihng is taht the frist and lsat ltteer be in the rghit pclae. The rset can be a taotl mses and you can sitll raed it wouthit a porbelm.. Tihs is bcuseae the huamn mnid deos not raed ervey lteter by istlef, but the wrod as a wlohe. Amzanig huh? yaeh and I awlyas tghuhot slpeling was ipmorantt! if you can raed tihs psas it on !!


ALZHEIMERS’ ÖGON TEST


Räkna alla ‘ F ‘ i följande text:
FINISHED FILES ARE THE RESULT OF YEARS OF SCIENTIFIC STUDY COMBINED WITH THE EXPERIENCE OF YEARS…
(läs nedan)


Hur många ?


LÄS DET IGEN !
Gå upp och läs texten igen och hitta alla 6 F’ innan du rullar ner..
Anledningen är den här.Hjärnan ser inte ordet ‘OF’.










Ofattbart eller hur? Gå tillbaks och titta igen!!Alla som räknar alla 6 ‘F’ första gången är ett geni.
Tre är normalt, fyra är ganska unikt.

Troligtvis sa du ‘A bird in the bush,’! och. …….om det var DET du sa, så missade du att de att ordet THE är skrivet två gånger!Tyvärr, titta igen.



Låt oss nu leka med ord.
Vad ser du?

I svart kan du läsa ordet GOOD (god), i vitt ordet EVIL (ond) (inuti varje svart bokstav finns en vit). Det är också väldigt psykologiskt, då det visualiserar konceptet att det goda kan inte existera utan det onda (eller frånvaron av godhet är ondska).

söndag 21 november 2010

Kalas söndag

God kväll alla bloggisar Y
Vi har haft en skön och underbar söndag med en LÅNG morgon i sängen vi gick inte upp förrens vid 10 men vi var vakna från ca 08 :15 Sen gjorde lite nödvändiga bestyr som gå ut med hunden, handla inslags papper till presenterna, mjölk och citronsyra och lite annat på ica Citronsyran är till PlayDoo lera, vi gav bort degformar i present till pojken på dagis och så slängde jag med en påse citronsyra så dom kunde göra en deg. (det vart enormt uppskattat, dom hade aldrig gjort deg till sina barn så dom tyckte det var en toppen ide) så då köpte jag citronsyra till oss också för det var länge sedan nu som jag slängde ihop en deg till killarna och dom gillar verkligen att "dega" som dom själva kallar det för och det är ju världens billigaste och simplaste nöje att erbjuda sina barn och formar och kavlar har vi sedan tidigare.


Vi hade jätte trevligt på kalaset, åt gott, lekte fiskade fisk damm och vi vuxna pratade massor, föräldrarna var jätte trevliga så tiden bara rusade i väg.
När vi kom hem lagade jag spagetti och köttfärs sås medans killarna tittade på spiderman på datan, inte världens roligaste söndags middag men Leo har önskat sig det i flera veckor nu och jag hade ingen inspiration så då tänkte jag att spagetti och köttfärssås är alltid gott och så blir lilla killen glad också, men Robin blev sur för det enda han vill äta nu är kyckling, pommesfrites och hemmagjord kall currysås. :) Vi åt det både i ondags och i går MEN jag har lovat att vi kan äta det i morgon också, jag kan ju som bekant äta vissa maträtter hur ofta som helst i perioder tills jag tröttnar :)



Nu börjar det bli sovdags för killarna och jag ska se klart en film jag började se tidigare i dag Nine Dead, super bra, jätte spännande, hade kunnat funka som en fredagskvälls skräckis med lite vin och tända ljus, på minner om Saw filmerna för er som gillar dom utan alla de äckliga detaljerna.

Hej så länge, nu ska jag gå upp med killarna till sängen.


Y

lördag 20 november 2010

God kväll
Killarna sitter i badet, och jag har dukat undan efter middagen tömt diskmaskinen och fyllt på igen :(
Verkar som Leos humör vände efter middagen, det var tur nu kan vi ha en mysig kväll iaf, som vanligt film och godis : )
Jag har mått så fruktansvär illa i några dagar nu det kommer och går, i går var det så illa så jag ringde pappa och frågade om han kunde komma och hämta mig på jobbet.
Undra om det är tabletterna?? illamående och kräkningar var ju någta av symtomerna. Jäkla skit tabletter egentligen.
Går och vänta till på tisdag då doktorn ska ringa igen med svarena på blodprovet så får jag se om det är något med den där sköldkötteln som dom har tramsat fram och tillbaka med.
Nej nu ska jag gå och göra iordning godis skålarna och snart ta upp killarna ur badet, tror att Leo har valt Lejonkungen i kväll men han kan ju ha ändrat sig under tiden han badade.
Sen blir det Robinson för mig när dom lagr sig, jag har faktiskt längtat, jag gillar verkligen Robinson.
Ha en underbar och mysig Lördags kväll YY

Leo har en riktigt dålig dag idag

och den verkar inte ta slut heller.
Det började på väg hem från skridskoskolan för han ville inte lämna tillbaka klubban som han lånat på sin rätta plats utan ville själv bestämma vart den skulle stå. Så han grät HELA vägen hem och det var inte förren han tillslut satt vid köks bordet som det slutade. Leo har ju en viss förmåga eller oförmåga kan man säga att inte kunna sluta gråta, det spelar ingen roll om man tröstar eller blir arg han är helt förstörd iaf.
Sen efter vilan har det fortsatt men en den ena saken efter den andra, han ville inte städa så Robin fick gör allt själv, flera gånger började han gråta för att han har gjort sig illa och han är inte den som gråter i vanliga fall, han ville inte klä på sig när vi skulle ut med hunden vilket slutade med att han grät större delen av promenaden.
Jag undrar varför han blir så här??
Han har ofta en riktigt dålig dag och då menar jag riktigt dålig och det finns inget jag kan göra så det blir bättre.

Nätter hos oss

God Morgon!
Här vaknad killarna minsann 07.15 idag, men igår var det inte samma melodi.
Jag väckte dom vid7.30 och dom var såå trötta och pep och gnällde länge innan jag fick dom att vakna, och jag berättade massa gånger att jag var så ledsen över att behöva väcka dom men att jag börjar ju tidigt på fredagar, men idag när vi kan sova så länge vi vill då minsann är dom pigga :) men det var länge sedan jag sov en hel natt, Robin drömmer många mardrömmar nu och kommer nästan varje natt, och Leo har sovit i min säng ända sedan micke flyttade, innan kom han flera gånger på natten men eftersom det då blev så trångt i sängen att jag inte fick någon sömn alls så försökte jag övertala honom att sova i sin säng men då fick jag resa mig och gå in till honom 2-3 ggr per natt. Men nu är det ju inte trångt i sängen för han tar nästan ingen plats all så då tycker jag att han lika gärna kan sova hos mig, och nu går det jätte smidigt, han kommer med sitt täck och fast han sover hos mig varje natt frågar han ändå - Mamma får jag komma?? jag svarar jag och han kryper upp lägger sig och säger -kan du lägga på täcket?? och inom 1-2 minuter sover han. Men ändå vaknar han några ggr per natt antingen lägge han armarna om mitt huvud och klamrar sig fast som en bläckfisk och säger - jag vill va hos dig mamma. eller så vaknar han och vill prata om allt möjlig från -är det leksaks sammling i dag?? till -kommer du ihåg när vi och sen kommer der något som kan t.om vara en flera månade gammal upplevelse : )
Undra vad det beror på att han inte sover en hel natt??
Nu ska vi snart åka till skridssoskolan, idag ville Robin inte heller gå dit sen kom han på att han åkte med klubba förra gången och blev så glad så nu vill han gå dit igen : )
Hoppas ni får en fin dag. Y

fredag 19 november 2010

Jag fick denna vackra julblomma av mamma och blomkrukan är en var dom jag fick i söndags, jag ville ha två men mamma visste inte hur många jag ville ha så hon köpte fyra.


Jag var ju på IKEA förra helgen och köpte ett till lack bord så dom skulle kunna ha varsitt, förut delade dom på bilar bordet men det vart för trångt när båda ville rita samtidigt. Det här blev jätte bra tycker jag, dom är ju inte så stora men precis lagom för små killar.
Robin sitter och gör sina motorik övningar, här klipper han och övar på att följa ett streck med pennan.
Han gillar faktiskt det och blir riktigt glad när jag säger att han ska komma och göra lite övningar, Leo blir så avundsjuk så jag gör några övningar till honom också.
Ja så har våran fredags kväll sett ut, nu tittar vi på 101 dalmatinerna och killarna äter äppelklyftor, snart är det sovdags.

Ha en trevlig fredag kväll Y

torsdag 18 november 2010

Mammas fina killar

Vi idag Y

Hej kära vänner.

Vi har just frossat i pepparkakor och lussebullar, nu är nästan alla uppätna : )
Sitter nu i soffan och tittar på Peter Pan och tillbaka till landet ingenstans.
Jag gick på en nästan powerwalk i morse altså jag tog det lite lungt men gick iaf för när jag vaknade i morse hade jag huvudvärk och ont i halsen (jag blir galen, alltid ont i halsen) igen.
Men nu är det bara fredagen kvar och sedan är det helg, vi har lite planer den här helgen på lördag är det skridskoskola och efter det ska morfar sjussa oss till Farsta för att köpa födelsedags presenter för på söndag är vi nämligen bjudna på kalas hos en ny pojke på Robins avdelning, det ska bli kul Robins fröken har berättat att dom verkligen har hittat varann och pojkens mamma berättade att han pratar mycket om Robin hemma. Det känns jätte kul att Robin fått en ny kompis tycker jag.


Nytt i vårt hus


Vi firade ju min pappa på fars dag men ändå gick jag hem med massa presenter.
Jag fick detta underbara ris med lampor i som jag ville ha till sovrummer, och nya blomkrukor också såna som jag ville ha.
På eftermiddagen satte jag upp ljusslingan på balkongen, och killarna stog inne och tittade på, vet inte om det är förtidigt men på kvällen så är det så kolsvart ute när man sitter i soffan och det blir så fint med alla dessa färger på balkongen, på framsidan brukar jag köra en girland med vanliga vita ljus i .
Y
Det är svårt att göra riset rättvis på bild, jag älskar ljuset från dessa små lampor och ligger i sängen på kvällen nu och bara myser, det ända som förstör myset är att jag innan jag somnar måste gå upp och släcka riset, så igår löste jag det med en timer så nu släcks det automatiskt och det gör inget om jag somnar : )




Tack för att du har tittat in på min blogg och hjärtligt välkommen tillbaka.

Ha en bra dag!

Kram Michaela :)