.

.

söndag 23 januari 2011

Junibacken

Vi är precis hemkomna från Junibacken, det måste vara världens bästa ställe för barnfamiljer, (bortsett från Astridlindgrens värld och Kolmården som är mina favoriter me de är ju inte rikrigt ställen man åker ofta till)
Eller vad tycker ni??

Någon på jobbet hade hört att det är så fruktansvärt dyrt men idag var det dagsatt köpa nya årskort och det ble 800 nånting för oss tre och det är väl ingen summa när man får gå hur mycket man vill under att helt år???
Ett lekställe vi var på för ett tag sen tog nästan 2000 kr per barn för ett årskort.




Vi började som vanligt att leka i det första rummet som är helt fantastiskt så mycket att leka med och saker att prova. Hälsa på i Karlsson på takets hus, hemma hos Alfons eller Petsson och Findus eller varför inte hos mumintrollet eller Mamma Mu:s lada och Kråkans träd. Leo har sålt korv och robin åkt flygplan och motorcykel.
Sagotåget är med lite blandade känslor Robin är rädd för råttan och måste över vinna sin rädsla varje gång vi ska åka medans Leo tycker det är jätte skoj.
Idag handlade hela resan om att dom förklarade för varandra att allting var på låssas och att inget var på riktigt ;) Allt för att våga. Robin vågade inte sitta på pippis häst så han nöjde sig med att borsta den, leka och rita och Leo åkte ruchkana och busade.

Pirat båten är också en av Lennart Helsing och Junibackens fantastiska skapelser allt är mycke trovärdigt, neri i båten finns grisat och hönns tunnor med äpplen och fisk :)

Leo blev lite kär i grisen och hade lite svårt att slita sig därifrån.

På vägen hem provade vi att åka spårvagn för första gången och på pendeln kalasade vi i oss gigantiska bullar.

Vi säger hej då för den här gången och på återseende snart igen.

Men nu är vi rysligt trötta, mest mamma verkar det som




6 kommentarer:

Unknown sa...

Vad kul det ser ut på Junibacken! Har aldrig varit där men hört mycket bra om stället!

Skuggan sa...

Vad mysigt! Jag måste ta barnen dit någongång jag med, har aldrig blivit av även fast jag är nere varje sommar och hälsar på släkten. Nej det var inte dyrt tycker jag. Trevlig kväll!

Jenny sa...

Hej!
Jag vet inte om du hade skrivit nåt mer för jag fick bara kommentaren med länken hit, tänkte du ville veta det. Kul att du kikade in hos mig, ha det gott, hälsningar Jenny!

Hanna sa...

Det kanske är dags att besöka Junibacken snart, vi har pratat om det i en evighet men aldrig kommit iväg... Ni verkar ha haft en toppen dag!

Dorothea - Ett nästintill trillingliv sa...

Hej.
Visst var det du som letade efter schysta stövlar. Jag såg nämligen ett par leopardstövlar inne på din sko. Super snygga! :)

Skrotmamman skrotar vidare sa...

Vill också minnas att jag tyckt det varit dyrt för väldigt lite. Ingår tåget i årskortet nu?
Förut var det ju bara tåg, något att titta på innan och pippihuset och svindyr fika. De verkar ha byggt ut lite?

Älskar Astrid Lindgren, men tror att vi kommer överväga årskort på Tom Tits istället när barnen är större. :-)

Tack för att du har tittat in på min blogg och hjärtligt välkommen tillbaka.

Ha en bra dag!

Kram Michaela :)