.

.

tisdag 11 januari 2011

Tweenies och young adults

Vi var på föreläsning igår med jobbet och lyssnade på Mats Trondman som föreläste om Ungdommar deras utveckling och även samhällets utveckling och hur vår familjer och hemförhållanden färändrats genom åren.
Gå gärna in på länken så kan ni läsa lite om det han föreläste om.
Jätte kul och intressant föreläsning, men om och om igen tänkte jag Herregud varför skaffade jag barn men liiiite glad över att dom är killar och inte tjejer eftersom dom går igenom alla dessa faser mycket mer extremt än vad killar gör.
Vi fick lära oss om de ny fenomenen Tweenies som betyder in betweens alltså mellan barn och tonåring det är en fassom växt fram de senaste åren och sen Young adults som är efter tonåren och ända tills man blir vuxna vilket idag är efter 30års ålder.
Alllt var tänk värt men jag vet inte om jag tycker att vårt samhälle har förändrats till det bättre.
Den enda fördelen jag kunde höra är att förr i tiden var barnen inte så välkommna i hemmet och att man sällan lekte hemma hos varann men idag så är barnen mest hemma och känner att hemmet tillhör dom också.
Han berättade också att förr så var det mannen som bestämde hemma och kvinnan såg till att barnen följde mannens önskan, nu förtiden anpassar vi oss efter våra barn, vi äter det dom tycker om, ägnar helgerna åt nöjen för våra som lekparker, junibacken etc etc. Så klart finns det vissa föräldrar som fortfarande lever som förr med den faderliga akotiteten men det dominerar inte längre.
Mycker tänkvärt och det sätter ens eget liv i perspektiv.

Han berättade också att IKEA hade tagit kontakt med honom och ville ha hjälp att utveckla ett tweenies sortment eftersom de idag har barn avdelningen och vuxen avdelningen och att de stora möbelkedjorna i USA har börjat satasa på tweenies och Kamprad vill ju inte vara sämre han.



Gå in och lyssna på honom klippet e ca 5 min långt och han är hur rolig som helst.





3 kommentarer:

Keeya sa...

Det måste ha varit en intressant föreläsning. Hua ja då vet man vad man har framför sig med dottern.. ) Kram

teddy sa...

Ohhh det verkar verkligen vara en intressant föreläsning. Tänk så tiderna ändras.
Hoppas man fixar det med en dotter bara :) men det ska nog gå det också.

Anonym sa...

mycket intressant, tack

Tack för att du har tittat in på min blogg och hjärtligt välkommen tillbaka.

Ha en bra dag!

Kram Michaela :)