.

.

tisdag 31 maj 2011

Måste bara visa bilder på Leo,
det är säkert ingen fara för han har inte sagt något men han ser HEMSK UT han är ju täckt av blåmärken, jag blav alldeles lesen när jag såg det, jag vet att jag e töntig men han är ju mitt lilla hjärta ju. YY
Undra vad han gör på dagis egentligen. :)







Klännings premiär

Jag invigde min nya klänning igår, jätte mysig men samtidigt känndes det ovant eftersom jag inte är en klänningsmänniska.

Min första smoothie

Ja jag vet att jag är sen.



Men nån gång måste ju vara den första. Gjorde den på frysta jordgubbar och blåbär, en halv banan och filmjölk, för att jag gillar filmjölk men inte yugurt. Köpte också sötningsmedel idag, har varit på väg jätte länge men aldrig kommit ihåg, tänkte att man kunde söta med den om det behövdes men bananen gjorde susen och det var sjukt gott.


Nu är jag såld YY


måndag 30 maj 2011

Inga stöd hjul


När vi var hemma hos mormor och morfar på mors dag så bad jag pappa höja deras stödhjul och det gick ju galant att cykla ändå. Så jag frågade Leo om vi skulle ta bort hans stödhjul och det ville han och sen cyklade han iväg i en hisklig fart som om han aldrig hade haft några stödhjul alls.

Robin fick en ny stor cykel av mormor och morfar samma dag och ville då prova den men då fick vi verkligen hålla i honom allt vad vi orkade så jag sa att -du får cykla på din andra cykel ett tag till innan du kan du få den stora cykeln, och han blev så ledsen så då frågade jag bara spontant att -vill du utan bort stöd hjulena på din cykel? och det ville han, tre försök tog det sen cyklade han iväg utan problem och hittills har han inte ramlat en enda gång.

Det var två riktigt lyckliga och stolta killar som cyklade till dagis i morse på sina två hjulingar.

söndag 29 maj 2011

Jag fick världens finaste presenter av Micke idag.
En picknick korg och en picknick filt, jag tyckte filten var så vacker så jag blev helt salig men att jag är en sucker för lila har väl ingen missat :)?
Men ärligt, är den inte SÅ VACKER ?? YY
och så en blom bukett också fantastisk vacker, mors dag är ju som födelsedag.



Sen åkte vi och åt middag på M/S Freja som ligger i Nynäshamn och maten var så god.
Jag tror inte man kan önska sig mer av mors dag fantastiska blommor tårta presentr och god middag YY



VILKEN JÄKLA NATT rent ut sagt

Min natt var på EXPRESSENS första sida på internet 2 gånger i morse




Ja vart ska man börja ? ............

Jag vaknade vi 1 i natt av att en kvinna grät/skrek och hon slutade aldrig så jag gick ut på balkongen för att se var som hände och inser att det är presis vid min baksida så jag tänkte precis fråga om hon ville ha hjälp när jag ser en man sätta sig upp då blev jag lite osäker så jag backade in igen och tänkte att jag borde ringa till polisen.

Då hör jag att två utav mina grannar också kommer ut på balkongerna och ropar vad håller du på med ??

Dom går ner och drar bort mannen från kvinnan och då inser jag att han har byxorna vid knäna (super äckligt) grannen längs bort ringer till polisen som senare dyker upp men 4 polisbilar.

Man tror inte att så äckliga saker ska häns SÅ nära här är en bild fron min balkong och till höger om den lilla bron låg dom.


Mitt polisförhör var klart vid ca 02.15 då gick jag upp och la mig hos både Robin och Leo som låg och son i mitt rum men det var svårt att somna eftersom kvinnans skrik ekade i huvudet men somna lyckades jag tydligen göra för i morse ringer mamma och berättar att dom sagt på radion att vårat garage har brunnit i natt vid 3 tiden.

Jag ringde till Micke och han hade precis varit där och tittat och vi hade klarat oss bra.

Jössös vad mycket folk det stog vid garagena både när vi gick till mormor och morfar o morse och nu när vi kom hem.



GRATTIS alla MAMMOR på MORS DAG



Vi har gjort tårta till mormor nu på morgonen så nu ska vi gå dit och fira mors dag.



lördag 28 maj 2011

Städat städat städat


Kvällens film. Jätte bra

Jag känner mig så stolt över att jag har kört ett städ race i dag. Vädret idag var inget att hurra för direkt, tunga moln och regnstänk. Ett riktigt städ väder men vi var så trötta hela familjen idag och har bara sett på film och latat oss, så till mellis gjorde jag tyvärr en blåbär och hallon paj, (jag har ju ingen karaktär alls ) och det var tydligen den sockerkicken jag behövde, för efter det så fick jag världens städ lust, jag har dammsugit 2 av 3 våningar, sorterat tvätt och plockat städat köket och tömt diskmaskinen osv sen blev det tyvärr dags för middag och efter middagen var all trötthet tillbaka igen :) så tyvärr hann/orkad jag inte ta röran i sovrummet. (kartonger med påskpynt som ska upp på vinden kläder som skall hängas och lakarn som ska bytas)

Nu gick killarna och la sig efter att vi tittat på en film som jag lånat av en jobbar kompis och jag tror att jag ska lägga mig i sängen och se på tv, jössös vilken trött dag. :)


Mors dag

Jag fick juvliga blommor utav Robin och Leo som mormor hade köpt åt dom när jag kom hem från jobbet i går.



Idag var vi hemma hos mormor och morfar i morse (dom är bort resta) så jag gömde en blomma i garaget så jag slipper släpa det i morgon och så lånade jag hennes tårtfat så vi kan baka tårta och ta med oss dit i morgon.

Robin och Leo cycklade och Tuffs sprang så det gick i rasande fart dit och hem så jag fick en riktig powerwalk och var bra svettig när vi om hem :)



Bjuder på den här bilden


I går kväll när jag ska gå och lägga mig så står jag i mörkret och tar av mig byxorna då jga hör ett sömnigt mummlande från min säng.....
Jag öppnar telefonen och lyser över sängen och där ligger lilla Leo och sover :)
Även Tuffs upptäckte Leo och tittade lite på honom där han sov.

I morse berättade Leo att han gått in dit när Robin sov för det tog så lång tid för honom att somna i hans säng och att det är MYCKET skönare att ligga i min YY




fredag 27 maj 2011

Rotfruktssoppa med räkor och Aioli

Det var super gott, men jag fick inte i mig hela glaset.
Killarna åt potatis bullar till middag för gissa vad dom hade ätit till lunch på dagis ...... pytt i panna såklart så det var bara att börja leta i frysen efter något annat att slänga ihop så där i sista minuten.


Nu har jag kört 25 minuters röris så nu kan jag med gott samvete sjunka ner i soffan med en kopp te och titta på Arkiv X första säsongen :)
Ha en underbar fredags kväll så ses vi i morgon igen YY

Nya naglar

Alltig lika skönt med nya naglar, lite svårt att få dom rättvisa på kort dock.


Vi har haft studie dag på jobbet och nu sitter jag död i soffan och ska staxt gå och börja med middgen. Jag tänkte äta räk och rotfruktsoppa men aioli och killarna får pyttipanna och ägg. Undra om jag ska ta ett glas vitt vin till och lyxa till det rejält ???

Men så skönt men fredag och veta att man har hela helgen framför sig.

torsdag 26 maj 2011

Mammas skol kille

Idag har vi varit och hälsat på i skolan.

I 1 1/2vtimme var han med sina fröknar medans vi föräldrar fick information av rektor i matsalen. Jag har ju varit så orolig för Robins skolstart så jag har varit illa mående eftersom han är så rädd och kännslig av sig och det har jag berättat för hans fröken som jag har den stor a turan att känna sedan vi arbetat tillsammans på dagis.


När vi fick hämta barnen så berättade hon att hon hade berättat det för Robin och att all hans räddsla var borblåst och att det hade gått SUPER :)

Nu är vi hemma och har ätir korv med bröd och väntar på att vi ska gå tillbaka kl 1400.

Solen skiner och det är underbart väder ute känns sååå tråkigt att behöva vara hemma från jobbet idag ;)




onsdag 25 maj 2011


Det här med löpträningen....................
Jag vet inte hur jag ska få ihop den viljan finns absolut just nu men jag KAN ju aldrig ge mig i väg och spring,
idag onsdag är jag ju hemma med killarna,
i morgon tänkte jag springa men då vart jag tvungen att ta ledigt och vara hemma med Robin som ska på sitt första besök i skolan och på
fredag börjar jag tidigt och låta dom vara kvar extra länge en eftermiddag för att jag ska ut och springa känns inte okej. sen kommer
lördag och söndag och då har jag ju killarna hela tiden så då kommer jag inte iväg då heller. så då blir nästa gång på måndag, så istället för varannan dag så blev det helt plötsligt en gång i veckan :(

Jag vet inte hur jag ska göra för att få ihop det, jämt när jag hittar något kul så faller det jämt för att jag inte hinner. Och jag vill inte be mormor heller efter´som hon redan hämtar 2 dagar i veckan på dagis.



Utflykt till Torekällberget.

Idag åkte Leos avdelning på dagis till Torekällberget, vi åkte med på våran lediga dag fast vi åkte bil.


Vi klappade massa getter och såg en gigantisk gris, som inte alls blev rättvis på kort.
Den var lika hög som Robin och Leo


Vi åt korv med bröd och glass och DÅ........


-Titta mammma min tand..... Ropar Robin då och i hans hand låg hans tand.
Sin första tand tappade han också när han åt glass :)



Vi hade lite otur men vädret idag, först när vi kom dit var det jätte kallt och blåsigt, sen kom solen fram en liten stund och sen började det regna :)

Nu ska vi straxt göra oss iordning och jag ska till jobbet på personal möte och på vägen lämmnar jag killarna och Tuffsen hos mormor och morfar.
Så typiskt att vi alltid har personalmötena på onsdagar då jag är ledig :)



tisdag 24 maj 2011

Robin har inte ens börjat skolan ännu och jag e redan jätte sur på fritids.
Igår kväll när jag öppnar posten ligger det ett brev från fritids där det står att föräldrar och barn ska vara där på torsdag mellan 14 och 16. mm Känndes riktigt jobbigt att gå upp på expen idag och säga att jag måste vara ledig på torsdag med så här kort varsel.
Seriöst.............
Skickar man ett sånt brev 3 dagar innan??? Behöver inte folk söka ledigt ifrån sina jobb?? eller har alla människor flextider utom jag?


God morgon på er.


vi sitter i soffan jag med lite kaffe och tittar på pippi, så kul att det går varje dag nu kl 9 Robin och Leo verkligen älskar PIPPI. Havregrynsgröten är redan av klarad och lite senare bär det av till dagis. Skulle så gärna vilja gå ut och träna idag igen men jag har verkligen träningsvärk i hela kroppen, visst ska man väl vila eller ???

Kan ju alltid köra en pilates ikväll :)

Undra om jag ska ta med pappa till bauhaus och köpa jord och Klematis så baksidan blir klar någon gång. YY

måndag 23 maj 2011

Jajamen.

Jag läste att interval löpning ska vara den bästa formen att förbränna fett och i tidningen Amelia fanns det ett exakt schema hur man skall gå tillväga om man är nybörjare och det är ju jag utan överdrift.


När jag körde i morse så mindes jag inte exakt så jag powerwalkade i 4min och sprang i 1 sedan powerwalkade i 4 och sprang i 1 och så gjorde jag 4 ggr sen höll jag på att dö men den sammanlagda tiden dit och hem + träning blev 28min powerwalk och 4 min löpning.
Men någon variant av det här ska jag försöka mig på nu en tid framöver


När jag kom hem var jag så slut så jag mådde dålig men psykiskt mådde jag bra.

Jag laddade ner en tidtagare till min telefon i morse (för min nya underbara telefon har varken timer eller tidtagarur HELT SJUKT tycker jag) då hittade jag en timer som är gjord för just det här så jag programerade in 4 min promenad och 1 min löpning så då pep den efter4 min och sen efter 1 och så fortsatte den så jag kännde migsuper profisionell där ute i spåret.

Så alla ni som har nokia rekomenderar ja gatt ladda hem den. 20 kr koster den men det är den lätt värd.



Klicka på bilden så kommer du direkt dit.

Inte nog med det här utan i går kväll körde jag att röris pass hemma, det är ett gympapass som vi gör med barnen i skolan men låt er inte luras bara föratt det är gjort för barn, oftast brukar jag ha sån träningsvärk dagen efter och ska jag vara helt ärlig så har jag rätt ont i låren just nu :)



Men nu är det iaf igång så håll tummarna nu.

Första gången



Idag är första gången som killarna har tagit med sig en kompis hem ifrån dagis, å herre gud säger jag bara.


Det har gått över all förväntan men Robin och Leo har tjatat ihjäl honom Titta på det här och titta på det här och titta på det här.... Dom har visat precis varenda leksak dom har i hela huset och fullständigt slåss om hans uppmärksamhet och han ska vara här i 1 TIMMA kan tänka mig att han går hem med hörselskador och hjärnblödning.



Jag valde att de skulle leka i en timma eftersom jag inte alls visste hur det skulle funka men den här pojken hemma men hitills har det som sagt gått jätte bra så jag är jätte lättad.



Jag blir galen

Jag har ett mysterium.
Ett obeskrivligt irriterande mysterium.
Jag hittar inte mina shorts. Seriöst Nu har jag letat och letat och letat. Mina kamoflage shorts har jag använt några gånger redan men jag har iaf 3 par jeanshorts. Var är dom???
Jag har vänt ut och in på alla garderober och lådor.

söndag 22 maj 2011

Mat i dag

Frukost i soffan
Egentligen är jag totalt emot att barnen äter i vardagsrummet för att det är totalt onödigt kladdande smutsande och mer städande för mig när vi faktiskt har ett kök med köksbord och stolar. Men vi gjorde ett litet undantag i dag. Stackars Robin har sin leverpastejs fralla skuren i tunna skivor i en skål eftersom han har lös tand både uppe och nere :)

Lunch på balkongen.

Middag på altanen.
Dumt att äta på samma ställe två gånger ;)

Nu saknas bara att äta på uteplatsen där nere, skit också ;) vi skulle ha ätit mellanmål så hade vi kunnat sitta där med :)

Tack för att du har tittat in på min blogg och hjärtligt välkommen tillbaka.

Ha en bra dag!

Kram Michaela :)