.

.

måndag 5 mars 2012

När ska man lägga sina barn???


När vi kom till dagis idag kom en liten pojke och frågade Leo om han röstad på Sean Banan, visst var den jätte bra?? Och Leo förstog inte alls vad han pratade om.
Detta gick jag och grubblade på när jag gick hem.
Melodifestivalen börjar kl 20 00 och då ligger Robin och Leo i sina sängar, oavsett vad det är för veckodag.
(Med undantag på sommaren då vi oftast är hemma en 7-8 veckor men fortfarande får dom inte vara uppe till 22.00, då somnar ju jag.)
Mest av den anledningen att dom hinner inte ställa om dygnet på 2 dagar ( fre lör) om dom fick vara uppe till 21,30 22.00 så skulle dom iaf vakna vi halv 7, 7 på morgonen och hur trötta skulle dom inte bli under dagen då?? Framförallt Leo som har lite svårt med balansen mellan vila och mat redan.

Men ändå känns det konstigt att andra barn på dagis sitter uppe vid den tiden på kvällarna och säkerligen någon i Robins klass också. Blir dom utanför för att dom lägger sig kl 20 på kvällen??
Blir dom  utanför för att dom inte ens fattar vad sina kompisar pratar om??
När lägger folk sina barn på kvällarna??
När lägger NI era barn????
Sötaste Leo var på äventyr på väg till dagis idag.


Photobucket

4 kommentarer:

johanna sa...

Vår son är bara dryga 2 år, han lägger sig senast vid 19 och det kommer vi hålla på med ett par år till, hellre att han somnar tidigt på kvällarna och vaknar tidigare på mornarna än lägger sig sent och sover halva dagarna. När jag va liten la jag mig vid 20 till jag säkert va 13 -14 år, då tyckte jag det va jätte fånigt att inte få va uppe längre, men nu förstår jag att det va bara för mitt eget bästa för då va jag pigg och utvilad på morronen när det va dags att gå till skolan. Så jag tycker inte det är nått konstigt alls att du lägger pojkarna inna 20 för barn behöver sömn för att orka med dagarna.

Lotte sa...

Mina barn är 5 och 7år, 5-åringen ber att få sova 20 även om han får kolla på gladiatorerna på lördagar, men han vill hellre sova... 7-åringen får titta men sen bums i säng. På vardagar lägger de sig 19.30.

SKyttenL sa...

Hej,

jag har mindre barn än dig (7 mån och nästan 2 år) Vi försöker att natta våra barn vid 19-tiden även om det kan ta lite tid att få dem att somna. Detta är ett klockslag som jag tänkt skall hålla i sig länge. Så stå på dig och natta dina barn den tiden som passar för dig/er. Kram

Kristin - Lilla vicke Vide och hans knäppa morsa sa...

Nu är ju min kille bara drygt 1½ och han lägger sig runt sju och de enda gångerna han får vara uppe längre är om vi är bortbjudna på kvällen och han är med annars gäller den vanliga tiden och han är ju liksom trött då och lägger sig utan problem. Tycker barn ka lägga sig den tiden för att få sin sömn :)

Tack för att du har tittat in på min blogg och hjärtligt välkommen tillbaka.

Ha en bra dag!

Kram Michaela :)