.

.

fredag 30 november 2012

LCHF choklad

Micke kom hem med lite choklad, känns dom det kommer räcka ett tag. :)

Jul



 
Å vad vi längtar efter tomten.
Jag är färdig med Mickes julklappar och killarnas har jag koll på vi ska bara åka och köpa dom samma med pappa men mamma vet jag inte alls ... som vanligt.
Hon e så svår att handla åt hon vill inte ha nåt och nästan allt man köper är fel.
Men jag hoppas Micke blir glad iaf.
 

vises



 

Disney on ice 20??

Vi har köpt biljetter till årets disney on ice som vanligt men i är är den i slutet av december istället för i början av januari som det brukar, konstigt och vad heter den den här gången 2012 eller 2013 för vi ser den ju 2012 men den finns ju redan som sagt konstigt men kul.
Så fredagen den 28 december är det Disney on ice som gäller.





vises



 
Jag äter INTE äppelpaj till lunch. Det skulle jag ALDRIG göra.
Vem har bakat äppelpaj och ställt på diskbänken så att vem som helst kan äta den??
Jag överväger seriöst att inte bo ihop med mig själv i framtiden det är INTE nyttigt.



vises



 

Vinter

Efter nästan tre dagars ihållande spöregn så förvandlades allt till ett vinterlandskap.
Helt otroligt.
Robin sa i morse att det här kommer bli den bästa julen någonsin och jag hade inte hjärta att säga att snön kanske inte är kvar då : (
I morse fick vi rota fram vinteroverallerna men det gick så där, Leos från förra året var precis förliten och Robins från förra året drunknade han , han växer ju inget den ungen :)
Men Robin däremot, jag köpte termobyxor åt honom i början av september och köpte ett par jätte stora men idan när han tog på sig dom var dom på gränsen till försmå.
Gud vad dom e olika.....
Leo kan ha samma T shirtar som han hade när han var tre Robin kan inte he det jag köpte för några månader sedan :)
 
Inte lätt att fota barn som springer omkring och leker men även om dom e suddiga är det ett minne för framtiden.



vises


 

torsdag 29 november 2012

Jul på riktigt

Ja nu är det jul på riktigt.
Det snöade hela kvällen igår och hela natten och otroligt nog låg snön kvar hela dagen idag trots plusgrade men ingen är gladare än jag :)
Båda killarna och Tuffs lekte hela vägen till skolan i morse, när jag hade lämnat dom gick jag till doktorn bara för att kolla så det inte var halsfluss och det var det såklart inte bara virus som går över på en till två veckor jippie 
Men fy f*n vad jag har mått dåligt idag, låg hoprullad i soffan och önskade att jag fick dö ett tag.
Men sen släppte det helt plötsligt vid tre tiden så jag skyndade mig att kasta upp ljustakar och stjärnor innan det kommer tillbaka.
Så nu har vi jul här hemma och killarna rycker det är sååå fint.

Dom här blommorna köpte jag igår och satte i en gammal kruka. Tog vita för det känns för tidigt att börja med rött.










vises

onsdag 28 november 2012

Innebandy kort


Vi har fått killarnas innebandy kort och dom blev så fina : )


vises


 

Insnöad

Tror jag har snöat in på köttfärs, falukorv och vitkål den här veckan.

tisdag 27 november 2012

Årets önske lista

Här är vi lite sjuka allihopa eller ja inte Micke som vanligt.
Jag började bli dålig redan på eftermiddagen i går och i morse gnällde Leo över ont i halsen och Robin frös och verkade hängig men ingen av dom var super sjuka så dom fick gå till skolan så vabbar jag och hämtar dom kl 13 när dom slutar. 
I dag har vi sånt spö regn så det var länge sen jag såg nåt liknade det riktigt dånar ute och regnet piskar på rutan.
 
Så jag har passat på att knopa ihop årets önskelista.
Världens snyggaste tränings väska från sportamore för det behöver jag ju om jag ska kunna träne ;)
Guldringar till öronen från två hjärtan, för jag har tappat flera av mina :(
Nailfood till nagenbanden för ddet behöver dom på vintern.
Camoflage skjorta från Gina tricot, jag har länge letat efter en :)
X lash för jag är så sur för att den från Isadora inte funkar alls och alla säger ju att den här är super bra.
 
Nu väntar vi på tomten......
 






vises


 

måndag 26 november 2012

Mjukis

Jag kör mjukis stil idag. Jag orkade inte kliva ur mjukis brallorna och ös regnet motiverar en inte direkt heller

Jeasus vad ont i häcken jag har. Men det e bra då känner man att man har tränat.
Micke var borta på innebandy kurs hela dan igå och Robin och Leo var på kalas så då passade jag på att följa med min kompis till gymmet.
 
Älskar Måndagar.
I dag blev det ingen träning eftersom jag tränade både i lördags och i söndags men istället blev det Dexter, kvargmen hallon och kaffe i soffan. Den bästa starten man kan ha på veckan.
Jag verkligen längtar till måndan bara för att få se på Dexter :)
 
 
Älskar den här bilden.
den får en att tänka efter en extra gång.








vises



 

söndag 25 november 2012

Love handels

Jag hittade ett superbra inlägg i Olga Rönnbergs blogg.
Hon kan ju det mesta om det mesta som har med träning och kropp och hälsa att göra.
Detta specifika område gäller ju mig men hon beskriver även andra så titta in och se hur du ska behandla ditt.


Kan vara tecken på insulinproblem. Insulinet reglerar blodsockernivån och kan leda till att fettet lagras kring höfterna.
En sockerrik kost tvingar bukspottkörteln att pumpa ut insulin för att reglera ner blodsockernivån. Men med tiden, om sockerintaget förblir högt kan cellernas receptorer få en minskad känslighet, vilket ger ännu högre insulinpåslag och sämre fettförbränning. Dessutom ger blodsockersvängningarna hungerkänslor och man överäter därför lätt.
Actionplan:
Lugna insulinproduktionen genom att lära dig hantera socker och kolhydrater.
Håll dig till en medelhavskost och undvik socker och snabba kolhydrater som alkohol, vitt bröd, kex, kakor, chips, sötade frukostflingor, vitt ris, godis, läsk.
Ät livsmedel rika på antioxidanter (detta hjälper till att förhindra skador från fria radikaler och minskar insulinresistens) som kanel, kryddnejlika, gurkmeja, färska örter, chili, tranbär, blåbär, broccoli och grönt te.
Förutom multi-vitaminer och fiskolja, anses tillskott av krom (för att kontrollera blodsockernivån), magnesium, zink vara bra






vises



 

Frukost

Frukosten måste vara det jobbigaste på hela dagen. Alla vill ha olika och det blir 405 saker att göra iordning.

2 mackor och oboy till Robin 2 mackor och kaffe till mig. 1 macka, gröt (han äter tomte gröt året om) och lite oboy till Leo, hundmat på burk, torrfoder och vatten till tuffs. Som sagt tar halva dan att göra i ordning ( och 3 min att äta upp). :)

lördag 24 november 2012

Tränat

Jag har varit på gymet och tränat medans dom andra vad på hockey skola. Nu hade dom lagat hydrogeten så jag provade såklart :) det var en ovanlig upplevelse.

fredag 23 november 2012

Jobb och Ikea

Jag har varit på Ikea med jobbet och därefter lek och lär, tillbaka till jobbet för 10 min lunch och sen har jag och barnen skruvat fåtöljer golvlampor och klädhängare.

Leo och morgon mys med tuffs.


torsdag 22 november 2012

Det blev ingen träning i morse för jag kände mig inte alls kry och jag vet precis varför...
I måndags kväll tänlte jag - att vad länge jag har varit frisk nu, det funkar verkligen med viatminer och träning. Så vaknade jag i tisdags mose med förkylnings huvudvär och mådde skit men under dan gick det över och jag glömde helt bort det tills jag vaknade på ondag mocgon och också mådde dåligt men den dan gick det inte över lika mycket men eftersom jag var ledig kunde jag vila på eftermiddagen och i dag var det samma sak när jag vaknade så när jag hade lämnat killarna gick jag hem och vilade så jag skulle orka gå och jobba : )




vises



 

onsdag 21 november 2012

Tränings galen



Jag vill inte göra någonting annat än att åka till gymmet, jag har ju längtat så länge efter att gym kort och nu känns det som om jag vill bo där.
Lite såld blev jag nog för att jag fick lite flasch back feeling från vår spa helg med jobbet eftersom man kan få masage där i nån maskin man får sola hur mycket man vill bada bastu och träna så klart och det var ju det vi gjorde på vår spa helg plus bada lite emn jag gilar ju inte att bara så .....
Jag tänker inte åka och träna innan jobbet i morgon för jag tror mina muskler behöver få vila lite, dom e nog i chock efter vad jag har utsatt dom för den här veckan. ;) Men jag tänker köra en stund på bandet hemma, underbart att kunna träna hemma också och slippa stressa iväg innan jobbet.
 
vises

Lycklig ägare av ett gym kort.

Idag har jag varit på Flex sportsclub och tecknat ett gym kort.
Det ska bli så kul att börja träna, det är verkligen något jag älskar och det är bra för kropp och hälsa också vilket jag behöver som är sjuk så ofta.
Jag köpte inget eget kort utan tog över ett medlemskap där det är 9 månade kvar på så kan jag känna efter vad jag tycket.




vises



 

tisdag 20 november 2012

M&M

Kan vi mysa och äta M och S,ena undrade Leo vid maten. Killarna hade blivit så sjukt glada när Micke kom och hämtade dom på skolan, Robin hade tom börjat gråta.

Presenter från USA

 
Nu har micke kommit hem ifrån formel1 i usa så det vart lite julafton på förmiddan.
Jag tror killarna kommer bli galet glada i kväll för dom har verkligen saknat pappa och sen får dom också lite presenter.




vises



 

måndag 19 november 2012

Spiderman gardiner

Jag har länge tänkt köpa nya gardiner till killarnas rum men inte hitat några jag gillar, sen en dag ville min jobbar kompis sälja sina spiderman gardiner och dom var precis såna som jag háde letat efter, så nu hänger dom i killarnas rum. Super snygga.




vises

I dag ska jag följa med en kompis och "provträna" inte för att jag vill börja träna där eller jo det vill jag men det e så dyyyyyrt då börjag jag hellre och tränar på gymmet där jag bor men jag följer med henne bara för att träna är verkligen det bästa jag vet och jag har ju inget gym kort så .......


vises

söndag 18 november 2012

Beslutsångest delux

Att det ska va så himmla svårt att välja, jag trodde att jag hade bestämt mig för goosen för jag blir så varm i hjärtat när jag ser den och så var pälskragen på peaken så jäkla ful och värdelöst gjort för att sitta på en 4000 kr jacka. men sen la jag in bilderna på data´n och då tyckte jag jackorna var lika snygga så nu vet jag inte igen. Det där med pälsen grämer mig för på goose är den såååå snygg.
 
 
 


vises



 

Prova jacka

Nu ska vi åka och prova jacka, jag har "mutat" Robin och Leo med att dom får titta på hockey saker :)

lördag 17 november 2012

Lördag och skridskor

Leo ville inte åka idag så han gjorde mig sällskap på läktaren.
Nu vilar vi allihopa i soffan, killarna tittar på Bernard  och Bianca och jag tittar på American Horror story.












vises

fredag 16 november 2012

Super Mario pyjamas

Killarna fick nya pyjamaser i går och dom blev så himmla glada och fina.

Jobbigt att jobba ;)

Vi ser på film och äter popcorn, vi har fredags mys på fritids.

torsdag 15 november 2012

Ny vinterjacka

Jag behöver verkligen köpa en varm vinterjacka. Jag köper bara billiga jackor och varje vinter fruser jag så jag håller på att dö och så köper ja en ny billig jacka och hoppas att den ska vara varmare men nu ska jag köpa en riktig varm jacka och jag har hittat 2 som jag gillar och som verkar varma men jag vet inte vilken jag ska ta Goosen e lite stel och klumpig men Peaken har jag inte provat.

vises

onsdag 14 november 2012

Nya sagor

Robin och Leo lyssnar alltid på en saga på radion på kvällen när vi har sagt god natt och dom ska sova. Dom har varit så veliga sista tiden när dom ska välja så jag tror dom har tröttnat lite på sina gammla sagor så idag köpte jag 2 nya Robin blev jätte glad : )
God Morgon.
Nu sitter Micke på planet från frankfurt till texas, jag har varit så nervös men nu när jag har pratat med honom innan han gick på planet så känns det bra igen.  (uppdate: efter att jag skrivit detta fick jag sms att planet var 30 min försenat, typiskt)

Jag har lämnat killarna i skolan och städat köket medans jag åt frukost (2 lussebullar och en pepparkak), jag upphör aldrig att förvånas över min egen intelligens.
Men sen körde jag iaf 30 min biggest loser, det var länge sen men det var skönt med en rejäl genomkörare för kroppen.

Killarna fick nya mössor av Micke i lördags när dom var i hockeyhallen.
Dom blev så himla fina, båda passar jätte bra i svart.











vises

 
Tack för att du har tittat in på min blogg och hjärtligt välkommen tillbaka.

Ha en bra dag!

Kram Michaela :)