.

.

fredag 31 januari 2014

Alla tillbehör

En sak som jag tycker är extra kul med att få barn igen är alla dessa tillbehör som gör livet som förälder lättare.
Marknaden har utvecklats så oerhört mycket sedan killarna var bebisar.
Det först jag lade märke till (i ungefär samma veva som vi sluta med vagn) var Organaizern eller även kallad mugghållare och förvarings nånting.
Det är något jag verkligen måste ha, jag älskar ju mitt kaffe och balanserade oftast muggen på de minst krångliga sättet när jag hade vagn men sen är den ju bra om man måste lägga ifrån sig solglasögonen telefon nycklar odyl.
Nästa supersmarta sak som jag såg var solskydd till vagnen..... att köpa..... sydda till vagnar.......
När Robin och Leo var små satte vi fast diverse filta med klänykor, hår klämmor och annat vi hittade.
Min bitter het var enorm när jag upptäckte dessa solskydd.
Nu är dom ioförsig väldigt lätta att göra själv om man nu hade haft några hjärnceller för 7-8 år sedan.
Men det är iaf nåt jag också tänker köpa den här gången.




vises

Vecka 24


Min bästa kompis fick barn i går, å vad det känns långt kvar nu....
118 dagar det känns som en hel evighet.
Han e så fin hennes son och så liten.
Alla kläder i strl 50 var absurt stora så jag insåg att vi får nog börja köpa kläder som är mindre än strl 50.
Men man vågar ju inte, jag stod och velade på Ica Maxi när jag köpte pyjamasen i strl 50 för dom har ju 44 också men den såg så super liten ut.





vises

torsdag 30 januari 2014

Vad ska barn hjälpa till med hemma??

Robin och Leo brukar hjälpa till med tvätten ibland och det är i stort sett det enda dom gör här hemma.
Städa efter sig är dom rätt dåliga på men på sista tiden har det inte blivit så stökigt heller för dom leker inte så mycket, dom spelar mest bandy i bandy rummet eller spelar på tvn.
Plocka undan sina tallrikar gör dom inte heller.
Så därför tycker jag att det är ganska skönt att ibland när det är mycket tvätt att kunna säga att idag efter skolan vill jag att ni hjälper mig med tvätten.
Då hjälper dom mig med att vika sina kläder och lägga ner dom i sina lådor.
Nu har dom faktiskt gjort tvätt i två dagar bara för att jag har tvättat så mycket :) och dom e söta det första dom frågade när dom kom hem från skolan var om dom skulle göra tvätt nu ? och inte lät dom sura heller utan nästan glada.




vises
Han var så söt Leo idag när han kom hem ifrån skolan, alldeles glad och super lycklig för han hade med sig 2 harar.
Dom har ett projekt i skolan med massa gosedjur som de lär sig fakta om och så får barnet ta  med sig alla djur hem en gång och skriva i en bok vad de har gjort med djuren.




vises

Det här med barnvagn

Jag skulle ju helst vilja ha en vagn med något rosa på, men den jag gillar bäst är Brio smile, men den tillverkas bara i riktigt fula färger där svart och/eller grått är dom enda snygga.
Emmaljunga har gjort en med lite rosa på men jag tycker Emmaljungas vagnar är så fult byggda med hjulen där fram plus att deras suflett är katastrof liten.
Det är iaf en sak jag minns från när Robin och Leo var små att sufletten e viktig.
'

Sen finns det massor med fina rosa vagnar av okända märken och dessutom till jätte bra priser, men jag är så där töntig så jag vet inte om man vågar köpa en sån vagn??
Inbillar mig att Brio, Emmaljunga; Cresent, Teutonia, mm är mer säkra kort ??
Säger priset något om kvaliten eller får man betala det dubbla bara för namnet?




vises

onsdag 29 januari 2014

Yrsel och frukost

Fick världens yrsel igår när vi var på Ikea och tänkte först att det var för att vi gick och gick inomhus med jacka  på mig men yrseln höll i sig hela kvällen och var kvar när jag vaknade i morse.

Sitter i soffan och äter frukost och tittar på Arrow.
När man blir vuxen så är handla kläder och och husgeråd lite som en ny leksak när man var barn tycker jag.
Jag riktigt längtade efter att prova dom nya kopparna till frukosten idag (men det blev dom gamla assietterna).
Jag äter  surdegs fralla till frukost, dom har börjat sälja frallor på cafet i cent
rum, 10 frallor 10 kr och dom är så goda till det dricker jag varm choklad, ögonblink tror jag den heter det är min favorit, gillar inte O´boy riktigt och eftersom jag bara får drick 2 koppar kaffe om dagen nu när jag är gravid och förra veckan kräktes jag upp teet varje gång så nu har jag köpt choklad istället. Trist bara att det är betydligt onyttigare.



vises

tisdag 28 januari 2014

Ikea shopping

Jag har varit på Ikea med mamma och pappa på förmiddagen och äntligen köpt dom där tallrikarna som Micke och jag åkte runt och letade efter till nyår.
Jag lånade en bild där de hade dukat med tallrikarna för på bilden med bara tallriken ser man inte att dom är mönstrade alls, lika så bilden med kopparna.
Sen köpte jag nya te koppar också. Det gör ont i hjärtat att göra mig av med det lila setet jag fick av mamma för länge sedan men jag tror att jag fick det för ca 12-15 år sedan och av 8 tallrikar hade vi bara 3 kvar och te kopparna är så kantstötta så det är hemskt, skålarna är ganska okej, det är bara assietterna som är hela, dom använder vi så sällan så det är säkert därför.

Jag köpte också en sköt bädd, ibland förvånas man av Ikeas låga priser, en uppblåsbar vit skötbädd låg på ca 199:- överallt och på Ikea 49:- jag köpte även et 2-pack dra på lakan till spjälsängen för 79:- också otroligt billigt.



vises

måndag 27 januari 2014

Måndag

Ja så var det Måndag och ärligt har jag längtat efter den här dagen då jag tog beslutet att ta ledigt fram till bebisen kommer
Det kändes som en enorm psykisk lättnad för att jag hade så ont förra veckan och tyvärr är det så att vid stress och oro så börjar bråcket i magen att värka så på slutet av veckan var det lite dubbel smärta där så därför längtade jag till idag då jag 100% kunde slippa känna oro.
Jag har inga storslagna planer hade tänk städa lite men är så fasligt trött, måste ta tag i det här med vitaminer, det kanske hjälper?

Super snygga killarna som jag rakade i går.
Som fortsättning på inlägget från igår, Leo härjade som en vilde i morse men så tog han sin medicin till frukosten och redan när vi skulle gå till skolan hade humöret ändrats och han pratade så förnuftigt hela vägen om massa vettiga saker, när vi var framme vid skolgården frågade jag om jag fick vända och gå hem då sa Leo - Jag vill så gärna säga nej ......
Men ddet gör inget säger jag då fortsätter han - jag vill att du ska följa med in för ibland frågar Marchella vart du är och tänk om Ing-Mari (fröken) vill säga nåt??
Så jag följde med Leo in till klassrummet och där satt han länge i mitt knä och sa att han inte ville att jag skulle gå för att han skulle sakna mig då :)
Tänk att skillnaden kan va så stor.





vises

söndag 26 januari 2014

Det hä med Leo och ADHD

Vissa dagar är så svåra, det är så man bara vill gråta (eller det gör jag och ännu värre nu med alla hormoner)
Ibland funkar det bra utan medicin och ibland är det så illa så jag kan faktiskt inte förklara tror jag så att någon annan människa kan först.
I dag struntade jag i medicinen (hans doktor säger att man kan strunta i den på helger lov mm) för han var så snäll, lugn och duktig på morgonen när vi åt frukost och det kändes som att det här kommer bli en toppen dag, sen åkte vi på träning och redan där började det, han tramsade på övningarna och då förstör han för de andra barnen som lyssnar och inte kan göra sin övningar för att hans boll åker iväg och han springer runt dom för att hämta den. Sen fick han flera vansinnes utbrott och sprang iväg.

Vi stannade kvar  hallen efter träningen och tittade på Micke som spelade match och då lyssnade han inte på mig utan ville göra saker som jag ansåg var olämpliga, som tex han fixade sargen när den gick sönder men de vuxna spelar ganska hårt och vissa tacklingar gör att de faller över sargen och står han där just då så vågar jag inte föreställa mig hur illa det kan gå.Eller som när ett annat barn sköt ut en boll mitt i matchen så domaren fick blåsa av, å sa jag åt Leo att jag inte ville att han skulle spela där så att han också råkade göra så. Men det spelar ingen roll hur många gånger jag säger till eller hur arg jag blir för han gör iaf som han vill och skriker bara åt mig.

Ett tillfälle blev jag så arg på hans beteende att jag tog tag i hans arm och sa att om du inte lyssnar nu så går vi hem men då skriker han AJ AJ AJ så högt han kan så varenda människa i hallen tittade och man håller på att skämmas ihjäl, jag skulle vilja förklara vad han har gjort och att jag inte alls gör illa honom utan att han bara beter sig så för att han är arg. Men det kan jag ju inte göra så nu tror väl folk att jag är idiot ist.

Det känns som att ju äldre han blir ju svårare är det att få honom att göra som man säger åt honom, idag när jag faktiskt tyckte att det räckte och försökte ta honom ifrån hallen blev han så arg att han började sparka och slå mig och då fick jag så starka sammandragningar i magen att jag var tvungen att ge upp och då känns det som att han har vunnit och jag tror att han kände det så också, jag önskar att jag var så fysiskt stark att jag i såna situationer kunde lyfta upp honom och bära hem honom men då skulle väl han skrika AJ igen så folk tror att jag är en galning och då skulle jag bara skämmas ännu mer.
När han inte lyssnar är han bara en ouppfostrad unge i folks ögon och när jag ska tvinga honom att lyssna är jag en galning, det känns bara hopplöst.




vises

lördag 25 januari 2014

Det bor en Alien i min magen.

I dag är det en "ond och bökig" dag.
Känner mig galet trött både i kroppen och det känns sm jag ska kunna somna närsomhelst.
Idag känns det som det bor en Alien i min mage, kommer ni i håg Alien filmerna?

Jag har sammandragningar hela tiden och när hon då bökar runt gör det faktiskt riktigt ont.
Känns skönt idag att jag tog beslutet med jobbet för nu behöver jag inte känna någon press att jag måste eller borde något, nu får det bli när det blir liksom.
Idag har vi varit runt en del vilket kanske var dumt men Micke är nästan aldrig hemma så man måste passa på oavsett hur jag mår.
Vi har varit på innebandy match och sedan en sväng på Media Markt och köpt nya hörlurar, den här gången köpte jag två så blir det inte så mycket fajtande här hemma.
Eftersom vi alla är i vardagsrummet, samtidigt, och jag tittar på min data någon av killarna tittar eller spelar på sin nån tittar på tv, då brukar vi använda hörlurar och killarna gillar inte dom man "stoppar in i öronen" så då slåss vi om de andra.

Killarna är med Micke i hockeyhallen och jag ligger i soffan och försöker vila men det går verkligen ine, det spelar ingen roll hur jag ligger, allt bara värker ändå och hon är som sagt inte still en minut.





vises

fredag 24 januari 2014

Första pyjamasen!

Jag köpte en pyjamas och ett 2 pack med bodysar plus mössa på ica maxi eftersom dom hade 25% rabatt den här veckan. Så det blev 75 kr för pyjamasen och 99 för 2 bodysar och en mössa, känn som riktigt bra priser.





vises

torsdag 23 januari 2014

Jäkla dum skola

Jag är så fruktansvärt less på Robin och Leos skola.
Jag tycker jämt att man få olika information av Leos fröken och det heter alltid att det har blivit ändringar men vi föräldrar blir aldrig meddelade.  Pratar man med de andra föräldrarna har hälften fått den ena informationen och den andra hälften den andra så man kan aldrig gissa vad som är rätt.

I morse när vi kommer till skolan träffar Robin några kompisar som kommer gåendes med pulkor och då säger Robin -Mamma man skulle ha med sig pulkor eller stjärtlapp eller vad man ville i dag.
- Har du fått en lapp om det???? frågar jag.
-Nä och vi kommer inte tillbaka till skolan förrens halv fyra.
-Har du fått lapp om det då??
-Nä.

Jag blir så satans arg att jag ringer Robins fritids och hon säger att dom som inte har med sig får låna stjärtlapp av fritids.
Och jag frågar henne om vi har fått en lapp med den här informationen, nä svarar hon men det sitter en lapp om det inne på fritids.
Men jag har inte hämtat på fritids eftersom jag har varit sjuk och mormor och morfar hämtade måndag och tisdag och dom har inte sett nån lapp.
Så frågade jag om detta stod i nåt vecko brev eller månads brev???
-Nä vi har slutat skriva brev till föräldrarna, vi har en blogg där man kan läsa vad vi gör.
-Har vi fått en lapp om det då???
-Näää

Men hur ska jag veta vad mitt barn ska göra??seriöst?? jag var så arg att jag kokade när jag gick därifrån och ringde till rektorn men han var inte anträffbar på förmiddagen vilket säkert var en himla tur med tanke på hur arg jag var.

Morfar skjussade mig till jobbet så vi åkte förbi Robins skola och lämnade hans ??Vad det nu heter och då var båda killarna på fotbolls planen och åkte skridskor, jag så Leo först såklart i sin hockey tröja.

Värdens finaste lilla hockey kille. Han e ju så söt i sin tröja.


vises

Stödbälte för bäcken.

Jag skickade efter ett stödbälte i går.
Dom säger att det ska hjälpa vid bäcken smärtor så vi får väl hoppas och hålla tummarna att det här funkar.
Jag skickade efter det ifrån http://www.babyprylen.se och dom har jätte snabba leveranser så idag när jag kom hem låg det i brevlådan (vilket var en himla tur så jag slapp gå till centrum och hämta ut det på posten)




vises

Jag har bestämt mig för att sluta jobba.

Det var ett svårt beslut att ta.
Jag tänkte att jag skulle jobba torsdag och fredag och se hur det känns och sedan ta ett beslut om nästa vecka men jag satt hela förmiddagen och hade så ont att jag inte visste hur jag skulle kunna jobba idag så jag ringde min chef och berättade hur jag mådde och att jag from nästa vecka stannar hemma.

Det var hårt och inte särskilt kul beslut, jag har haft det så bra dom här dagarna med både barn och jobbarkompisar men när jag under mina 2,5 timmar på jobbet tittade på klockan flera gånger för att se om jag snart skulle få gå hem insåg jag att det var rätt beslut.




vises

onsdag 22 januari 2014

Läxor

Vi gör läxor.
Leo har dessutom dubbla läxor för vi glömde bort att göra hans förra veckan.



vises

Hemsk dag

Gårdagen var riktigt illa.
Jag hade så ont när jag kom hem från jobbet igår att jag faktiskt grät mig till sömns trots att jag tog alvedon.
Det började redan vid tre tiden på eftermiddagen med att jag blev tröttare och tröttare och när jag kom hem hade jag så ont i ryggen magen och höfterna att jag tom kände lite panik.

jag hoppas att det beror på att jag inte har jobbat på så länge att kroppen är ovan och ska passa på att vila idag då jag är ledig.
Får se på torsdag och fredag om det blir bättre då annars kommer jag inte att kunna fortsätta jobba. Känns så trist och sorgligt för det var verkligen så kul att vara tillbaka, otroligt hur mycket det faktiskt ger att jobba med barn, det har varit två dagars konstant mys och så slutade det så dåligt igår.



vises

måndag 20 januari 2014

Första dagen tillbaka på jobbet.

och det kändes så bra.
Jag tyckte att det kändes lite jobbigt innan, dels för att jag har varit borta så länge men också för att nu syns det verkligen att jag är gravid och jag tycker att det är lite jobbigt med extra uppmärksamhet.
men nu ligger jag i sängen och e trött efter den första dagen men så glad för att det var så kul, kul att träffa kollegor och barn och kul för att jag minns hur mycket jag verkligen gillar mitt jobb.

Fick reklambladet från ica maxi idag, det var väl himla typiskt att det är 25% rabatt på byxorna vi köpte igår.



vises

söndag 19 januari 2014

Byxor till bebis :)


Vi har varit på innebandy, det känns som det var evigheter sen jag var med och tittade när killarna spelade.
Efteråt åkte  vi och handlade middag på ica maxi och här hade dom jätte fina bebiskläder. Vi köpte ett 2 pack byxor (hennes första byxor) men jag ångrade mig när vi kom hem att jag inte köpte packet med bodysar och en pyjamas också för dom var så fina.
Nu börjar jag känna lite ro igen, nu är vi en liten bit på väg till en okej garderob.
Vi har 3 bodysar
3 byxor och 
4 par strumpor och 1 mössa.
vises

Det här med barn och hockey

Jag och Leo är ensamma hemma så vi passade på att sova till 8.30.
Jag vaknade vid 6 men vägrar gå upp så tidigt en söndags morgon så jag somnade om och gick upp när Leo vaknade.
Micke och Robin är och spelar hockey, hockey är verkligen en morgon sport, 8.30 har dom samling på andra sidan stan.
Det här med hockey är ofta på tapeten hemma hos oss, jag hatar den så mycket så jag kokar varje gång den kommer på tal.
Robin och Leo spelar sammanlagt tre sporter men hockeyn är den enda som tar ut fruktansvärda summor för att barnen kan få spela och jag har ingen förståelse för det. Hockey kostar lika mycket som 6 st andra sporter och ändå tycker folk inte att det är konstigt.

Robin har ju sin muskelsvaghet och fel på grovmotoriken och på träningen i onsdags hade han misslyckats varje gång med en övning, för att han helt enkelt inte kom fram i tid till pucken så det slutade med att han hade varit helt förstörd, Micke var fortfarande ledsen när han kom hem och det verkade inte släppa på hela kvällen.
Robin sa att han ville sluta med hockeyn och samtidigt som jag kände yes där satt den så kände både Micke och jag att det är inte så här det ska ta slut. Det kommer sätta spår resten av livet om man slutar så här, så han har varit på en träning  till och idag är det match så ska Micke prata med honom och se vad han tycker sen.


vises

lördag 18 januari 2014

Bebis kläder

Vi  har varit på/i ? port 73 med mormor och morfar och shoppat bebiskläder.
Vi började på Lager 157 som har jätte fina bebiskläder från Lundmyr och jag hittade flera tycken som jag ville ha men deras minst storlek är 60/62 så det kändes inte särskilt meningsfullt att köpa nu.
Robin började med storlek 50 och Leo med storlek 46.

Vi tittade in på coop och köpte en jätte söt mössa för 19kr och ett par byxor för 49kr dom hade näst intill inga tjej kläder alls där.
Sen gick vi in på Kappahl och jag tyckte deras sortiment var katastrof, det är ju ändå en stor kedja och de enda bebiskläderna de har är märket NEWBIE där alla kläder har dassiga färger som om dom vore urtvättade så där köpte vi  ett par strumpor och en vit body med spets.
Lindex var dom som hade bäst kläder för nyfödda tjejer.






vises

God morgon från oss

Lördag morgon, vad skönt, vad skönt att bar ta det lugnt och inte behöva skynda någonstans.
Vi äter frukost och tittar på barnkanalen.
Leo är så söt, -O ja utropade han när Pelle Kanin startade, sen berättade han att det här är den där sagan som den där blåa tanten som är död har skrivit.
Jag förstod faktiskt på en gång vem han menade för de har tittat på Beatrix Potter filmer i skolan och jag kollade och det är faktiskt hon som skapat Pelle Kanin också.


Jag äter surdegs frallor med ost och paprika, Robin äggmacka och Leo risgryns gröt :)






vises

fredag 17 januari 2014

Paketet har redan kommit.



Jössös vad snabba dom var.
Sakerna jag beställde i onsdags har redan kommit.
Jag frågade Leo när han kom hem från skolan om han ville öppna paketet, jag tänkte att eftersom han var så sur när vi tittade på filmen och så att han kunde få öppna det här om han tyckte att det var kul, och det tyckte han.
Han ville hemskt gärna öppna och han tyckte sakerna var jätte fina.



vises

Vår dotter


Hon är så otroligt vild och det var så kul att se på ultraljudet och filmen vi fick hur mycket hon rör sig hela tiden.
Nu ser man ju vad hon gör därinne och man förstår varför jag känner henne HELA TIDEN 24 timmar om dygnet.
Snacka om överskotts energi, vågar knapp drömma om hur hon kommer vara när hon kommer ut :)

vises
Tack för att du har tittat in på min blogg och hjärtligt välkommen tillbaka.

Ha en bra dag!

Kram Michaela :)