.

.

söndag 22 november 2015

Vilken natt

Och vilken kall morgon, det blev att plocka fram vinteroverallen till Nelli. Hoppas hon inte frös men vi var inte ute länge.
Micke och jag har varit vakna halva natten.
Vid 12 började Nelli gnälla och vid halv ett insåg jag att hon hade jätte svårt att andas så Micke kom med inhalatorn och vi inhalerade henne tre gånger med 15 minuter imellan men jag tyckte det var hemskt så vi övervägde att åka in med henne men vid halv tre hade hon lugnat sig så det kändes okej. 
Micke tog med sig henne ner för hon kom inte till ro i sängen utan kastade sig av och an men jag kunde iaf inte komma till ro utan vaknade hela tiden för att lyssna så allt var oken och när vi gick upp 8 för att åka till killarna bandymatch var vi inte snygga.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Du verkar vara en superengagerad mamma, det märks att du spenderar massor av tid med dina barn, och när man läser bloggen syns det verkligen att du älskar dem högt <3 Ett inlägg jag tänkte på var när du skrev om Leos Adhd och att ni trissar upp varandra. Förstår att det är lätt att man gör det. Men undrar om du läst nånting om lågaffektivt bemötande? Det är en bra metod när man umgås med nån som har npf, det finns nånting som kallas affektsmitta, dvs att man genom att man bemöter barnet lågaffektivt smittar honom till att börja bete sig lugnare. Antar att de kanske tagit upp det på autismcenter, annars kan du googla Bo Hejlskov som är den som pratar mkt om det. Tänker att om ni föräldrar börjar använda det sättet, även om man får ta många djupa andetag, så kanske det gör att alla í familjen mår bättre.

Förstår att det känns skit att du säger sånt som sårar Leo (mina föräldrar gjorde ofta det), men starkt att du kan erkänna det och fundera över det iaf, inte alla som kan. Undrar också, om jag får vara nyfiken, hur Robins autism visar sig? Du har mest skrivit om Leo och hans adhd, men det vore intressant att höra hur autismen märks...

Michaela sa...

Tack för din jätte fina kommentar, jag har faktiskt inte hört om lågaffektivt bemötande. Ska undersöka det lite närmare. Man får faktiskt inte så mycket hjälp på autism och adhd center mer föreläsningar men det är svårt att anama det man hört i 2 timmar till sitt vardagliga liv.
Jag ska skriva mer om Robin men hela han märks inte så mycket jämfört med Leo så därför blir det mer focus på leo men mest på nelli men det är medvetet val för vi minns inte så mycket detaljer från när killarna var små och det är så tråkigt när de frågar så därför skriver jag så mycket jag kan om Nelli.

Tack för att du har tittat in på min blogg och hjärtligt välkommen tillbaka.

Ha en bra dag!

Kram Michaela :)