.

.

fredag 30 januari 2015

1 års kalas

Vi har varit och firat min kompis son som fyller 1 år idag. 
Det var världens mysigaste och trevligaste eftermiddag. 
Robin och Leo följde med hennes barn hem från skolan och jag och Nelli gick dit. 
Nelli fick prova mios stol ovh hon satt så fint. Jag var livrädd att hon skulle ramla men det gjorde hon inte
Sen fick vi tårta. Barnen fick banan tårta och vi vuxna fick tårta med kladdkakebotten och karamelliserad mjölk. Så sjukt gott. Säkert det godaste jag ätit. 
Så här går det när man lånar ut sitt barn. 






torsdag 29 januari 2015

Ny leksak


Jag har varit och köpt lite leksaker idag, bla en lära gå bil som man kan göra om till gunga om man vill och så en fisher price hund till Leo han gillade Nellis och frågade om han också kunde få en. Han har nån galen fettish för mjukis hundar :)
Sen köpre jag också en/ett lejon som man stoppar bollar i så spelar den musik och Nelli verkligen älskar saker som spelar och blinkar.

Ny blus

Jag har köpt en ny blus till Nelli eller ny och ny det är den första hon någonsin haft.
Jag såg nämligen en bebis på öppna förskolan som kröp och hela tiden satte hon knät i klänningen och ramlade framåt och slog huvudet i golvet och då insåg jag att när Nelli börjar krypa behöver hon ha lite andta kläder än klänningar :(



Skötbord



Jag känner mig så oerhört intelligent.
Jag använder aldrig skötbordet, eller jo till att vika och sortera tvätt, men jag får så ont i ryggen av att byta på Nelli sängen så nu har jag städat upp skötbordet igen och det kändes ju vettigt att göra det nu när Nelli är så stor att hon kan vända sig och röra sig. huuum.
Fick höra att det finns skötbäddar med skärp, (som tydligen e ruskigt dyra) men det kan jag ju göra själv, hur svårt är det att dra ett skärp om skötbädden???
Men undra om Nelli skulle uppskatta att jag spände fast henne?

tisdag 27 januari 2015

Snorig och ledsen

Idag är ingen bra dag och i natt var ingen bra natt. 
Nelli är jätte snorig och bara bara ledsen. 
Jag velade fram och tillbaka om jag skulle gå nånstans för att då vara säker på att hon skulle sova bra och tillsist bestämde jag mig för att gå på sångsammlingen på öppna förskolan men på vägen dit somnade hon så jag gick hem igen men hemma sov hon bara i til minuter så tillsist la jag migmed henne i soffa. Och då somnade hon. Nu ska bara jag försöka sova så huvudvärken släpper nån gång. 

måndag 26 januari 2015

söndag 25 januari 2015

Fisher price hund

Jag har länge velat köpa en fischer price hund till Nelli eftersom hon gillar allt som blinkar och låter.Så idag när jag var på citygross gjorde jag slag i saken och köpte en, framförallt för att dom var 100 kr billigare där en på andra leksaksaffärer.
Leo ville också ha en och men nöjde sig med att packa upp den och ge den till Nelli



MiddagA

Vi har varit på middag hemma hos en av tränarna i Robin och Leos innebandy lag. 
Killarna lekte och busade tills Robin blev läskigt trött, vit i ansiktet och alldeles glans ögd. 
Vi fick otroligt god mat, biff Rydberg. Jag har aldrig ätit det och var lite skeptisk först men det var så gott. Till fick vi senaps grädde och sallad med fetaost och jag skulle kunna äta det varje dag. 
Lill tjejen kunde som vanligt ute sova så det blev en hel del krånglande under kvällen då hon var trött och grät till och från men trots alla våra försök somnade hon inte förrän vid tio. 
När vi kom hem så var hon så pigg och glad igen men efter en flaska så somnade hon som en stock och sov hela natten till klockan sju, sen somnade hon om och sover fortfarande. 

onsdag 21 januari 2015

Sur unge

Vi har halv snöstorm idag men Tuffs, jag och Nelli gick på promenad ändå. 

Idag var hon jätte arg/ledsen när vi skulle gå å lämna killarna och somnade på en gång när hon fick välling i vagnen och sov nästan en timma. 
Kl 10 gick vi till kyrkan för att undersöka hur deras verksamhet var. Jag har hört att det ska vara jätte bra och det var det verkligen också. 
Dit kommer vi gå varje onsdag framöver. 
Trots att Nelli redan sovit en timma på morgonen var hon jätte trött när klockan var 11.30 så då gjorde jag iordning en flaska och hon sov redan efter halva. 




måndag 19 januari 2015

Blev inte som det var tänkt

Idag har det varit mindre bra med Nelli, vet inte vad det beror på. Hon var gnällig från att hon vaknade i morse trots att hon bara vaknat två gånger i natt. 
Efter att vi hade lämnat Leo och gick hem fick jag veta att Leo hade skridskor på fritids så efter att hon ätit sin gröt gick vi och lämnade skridskorna till Leo och då somnade hon i vagnen men jag var på väg till öppnaförskolan så jag fick beslutsångest hur jag skulle göra men bestämde mig för att låta henne sova lite så jag gick och handlade på vägen dit så hon gick sova lite drygt en halv timma. 
Men där växlade hon mellan jätte glad och gnällig men när vi gick hem så somnade hon inte i vagnen så efter ett tag ammade jag henne i soffan och då somnade hon på en gång och sov i tre timmar. 
Undra vad det kan va?


På väg till skolan






söndag 18 januari 2015

Aik innebandy

Vi har haft en hel dag fylld med innebandy.
Först hade killarna match med samling 7.45 där efter följde de med två kompisar i laget hem och lekte medans micke spelade match. Sen åkte vi och handlade åkte och hämtade killarna, där vart vi bjudna på fika och en åkte vi hem grillade och åkte på aik inne bandy. 
En himla massa åkande och en himla massa innebandy denna söndag   




fredag 16 januari 2015

Öppna förskolan och gymmet

Vi gick till öppna förskolan idag igen och hoppas kunna upprepa gårdagens succé    
Nu är vi på gymmet och jag ska prova att träna för första gången med Nelli. Just nu har hon precis ätit en flaskvatten vagnen och somnat så det ser ut att gå bra. 

torsdag 15 januari 2015

Öppna förskolan idag igen

Jag är formligen döds trött efter natten och har världens huvudvärk. Nelli verkar både trött och gnällig och Eftersom det gick så bra igår så gick vi till öppna förskolan idag igen. Nelli älskade det ännu mer idag och sken son en sol genom sång samlingen. Det känns som hon både gillar och behöver det här. När vi gick därifrån fick hon en flaska i vagnen och sov innan vi hann utanför grindarna så när jag kom hem åt jag lunch och sedan la jag mig och vilade på soffan tulls hon vaknade vid halv två och då fick hon en halv banan, ( vilket var en succé, hon älskade det ) sen lekte hon så fint medans jag städade bort julen, bytte gardiner mm




Jul pjäs

Leo har jul pjäs idag och vi var där och tittade och fikade. 
Så stolt över Leo. För att han kunde sina repliker, för att han tyckte att det var kul. 





Tack för att du har tittat in på min blogg och hjärtligt välkommen tillbaka.

Ha en bra dag!

Kram Michaela :)