.

.

tisdag 30 augusti 2016

Fyller år

Den här dagen känns väldigt dubbel för mig.
Jag älskar att fylla år och alla i vår familj älskar när någon annan fyller år och jag gillar det, jag gillar att alla är glada och längtar till någon annans födelsedag.
Robin och Leo har haft världens nedräkning till min födelsedag men för mig har den sista perioden varit jobbig. Inte för att jag fyller år utan för att morfars begravning är dagen efter min födelsedag så hur kan jag vara glad på min föelsedag när jag ska begrava min morfar dagen efter?
Men det har varit en underbar dag trots det dystra.
Micke jobbade i morse och Robin ordnade allt vilket gör den här dagen ännu finare.
Robin väkte mig med att sjunga ja må hon leva sen väckte han Nelli och berättade för henne att jag fyllde år och fick en trött och nyvaken Nelli att säga grattis mamma.
Sedan försvann de iväg och om tillbaka på rad och Nelli skrek GRATTIS MAMMA ÅR!!!
Sedan kröp hon upp i sängen md presenten i handen som hon sedan började ta av pappret ifrån. Robin och Leo försökte stoppa henne och sa att mamma sa göra det men då svarade hon -mi kan åsså.
Sen när hon hade fått av allt papper gav hon mig boken och sken som en sol.
Av Robin fick jag en jätte fin blomma som jag hade sett på ica maxi dagen innan.
När vi kom ner smög dom viskandes ut i köket men så blev Leo ledsen för han ville sätta i ljus i tårtan en det ville inte Robin för han tyckte det var farligt så jag gav ljus till Leo och var med när han tände dom.

 







vises

torsdag 25 augusti 2016

Sjuk

Huvudvärken igår var tydligen början på nåt virus.
Jag vaknade i morse med fruktansvärd huvudvärk ont i halsen och rejäl yrsen.
Killarna erbjöd sig att gå själva till skolan vilket var himla tur, jag smsade Emma och frågade om hon kunde ta Nelli och det kunde hon vilket var jätte skönt.
När jag ligger i soffan är det okej men så fort jag går upp och rör på mig så har jag sån yrsel att det känns som jag ska ramla omkull.






vises

onsdag 24 augusti 2016

Busy busy day

Ja idag har det verkligen gått i ett.
Först lämnade vi killarna i skolan och sedan åkte vi till doktorn där jag hade ett återbesök.
Sen åt vi lunch på vägen till skolan där vi hade ett möte med Leos fröken och assistent för att skriva en åtgärds plan.
När vi kom hem var  det dags att gå till fritids och hämta leo och på vägen hem handlade jag middag.
Nelli sov inget på dagen för att vi kuskade runt så mycket så vid halv åtta på kvällen var hon riktigt trött och när jag hade gjort i ordning henne och gick för att göra hennes flaska insåg jag att jag hade glömt att köpa ersättning så Robin fick vakta Nelli medans jag sprang och handlade. och  tjugo över åtta sov hon och klockan nio somnade jag ved världens huvudvärk.






vises

tisdag 23 augusti 2016

Tandläkaren mimioner och fritids

I dag hann jag göra världens bästa träningspass på gymmet innan det var dags att gå till tandläkaren med Leo.
Han blev skallad på skolan i fredags och slog av en bit på en tand och två är lösa så en tandläkare måste titta på det.
När jag hade lämnat Leo i skolan klockan 11 somnade Nelli i vagnen och jag stog handfallen och visste inte vad jag skulle göra.
Jag hade tänkt gå till mamma och pappa och vara ute i solskenet lite till Nelli skulle sova vid ett.
Hon måste ha varit galet trött för hon sov i nästan tre timmar och vaknade på ett underbart humör.
Hon skrattade och skrattade och skrattade åt sin minion som skrattar och pratar och pruttar. Lätt den bästa presenten hon någonsin fått.
Sen tog vi en promenad i solskenet till killarnas fritids och på vägen dit lekte vi lite i en park. Egentligen hade vi inte tid men solen skiner inte så ofta så då  måste man passa på.





vises

måndag 22 augusti 2016

Doktorn


I morse när vi vaknade var det  blod både  i sängen och på hennes pyjamas och när jag på Nellis läpp var det riktigt illa så jag ringde till vårdcentralen.
Doktorn sa att det inte fanns så mycket man kan göra det var för sent att sy och om det växer ihop snett kan man fixa det senare i livet ....
Inte så betryggande men tur att hon mår bra.
















söndag 21 augusti 2016

Olycka

Det här är nog Nellis värsta olycka sen hon föddes.
Vi står i badrummet och har tvättat händerna och ska borsta tänderna jag håller på att ta på tandkräm på hennes tandborste när pallen välter bakåt och hon faller framåt. Ser helt ofarligt ut, tom ganska roligt för hon ligger på mage uppe på pallen.
Nelli skriker nåt så fruktansvärt och jag lyfter upp henne och ska säga att det är ingen fara det där gick ju bra. Då ser jag hur blodet väller ur munnen på henne så jag håller henne över handfatet och försöker skölja munnen medans jag bara känner skräck och panik tillslut är vattnet klart och jag ställer henne på toaletten för att se vart hon har gjort sig illa. Jag be henne öppna munnen och då börjar det rinna blod igen, mörkt tjockt blod, inte så där lite genomskinligt utspätt med saliv. Då får jag panik på riktigt och skriker till Leo att ringa Micke, även om jag vet att han är flera timmar bort så känns det ändå som det ända rätta. Jag tror att min panik till stor det berodde på att jag höll på att dö för några år sedan då jag började blöda i halsen efter att jag tagit bort halsmandlarna och det var ju samma händelse, hur mycket jag än sköljde med kallt vatten så fortsatte det bara rinna tjockt mörkt blod.
Till slut sluttade det och jag kunde titta vart ifrån det kom och ser d att hon har ett rejält jack högst upp under läppen och att den lilla flärpen som håller läppen är av.
Totalt utmattad somnade Nelli efter bara någon minut, stackars hjärtat.





vises



Fotboll

Att gå upp klockan 7 en söndag.....
I morse när vi gick upp öste regnet ner. Stackars stackars Robin som ska spela fotboll och ha fem kamp hela förmiddagen.
Men nu är vi på plats och regnet har upphört.





fredag 19 augusti 2016

torsdag 18 augusti 2016

onsdag 17 augusti 2016

Första innebandy träningen.







Första Dagen tillbaka i skolan

Leo hade ingen lust att gå till skolan idag, men det är väl inte så konstigt med tanke på allt som hänt.
Jag följde med och pratade med hans fröken lte grann och gick sedan på en promenad med en annan förälder i klassen.


Mitt på promenaden säger Nelli, fån fota. Vad vill du fota frågade jag? Båtar säger hon och pekade på båtarna.



Jag trodde att kyran hade startat men det hade den inte och gå hem igen ändes trist när vi hade lätt på oss och allt så vi gic till paren i närheten men gud vilket väder, små regn och all blåst. Men det störde inte Nelli, hon hade ätte ul.







Hon är lite fegis Nelli, eller inte feg för hon provar allt, som hängmattan. Hon skrattar först men sen blev hon ledsen och skrek - Läsigt samma sak med gung hästen.





















Micke var hemma och tog blodprover och frågade om vi ville äta lunch och det ville vi verkligen men det blev inte så bra........
När vi sitter och äter blir Nelli getingstucken på örat.
Jag ser att den flyger in vid hennes öra men innan jag hinner fram har hon flugit upp med handen och när jag får bort handen försöker jag vifta bort getingen men inser att den sitter fast i hennes öra med gadden. Men tur i oturen verkade det vara nåt fel på getingen för öra svullnade inte eller nåt. Så efter lite is slutade hon gråta och det blev bra.
Men hon är så söt, hon berättade för alla vi träffade att hon blivit stucken av en geting och att hon grät mycket.



Den här dagen fortsatte och blev bara bättre och bättre, när jag kommer hem ringer Leo och frågar om han får komma hem för hans fröken säger att han inte får komma in i klassrummet.
jag får tag  på rektorn som får tag på Leo innan han går hem.
Känns som en bra första dag tillbaa i solan.
Tack för att du har tittat in på min blogg och hjärtligt välkommen tillbaka.

Ha en bra dag!

Kram Michaela :)