.

.

måndag 6 februari 2017

Prima i Botkyrka

Förra veckan var vårat första besök i Leos autism utredning. Och idag vårat andra. Förra veckan var det bara Micke och jag och idag var Leo där och vi pratade en stund efter att Leo blivit klar.
Det första hon sa var att hon inte trodde det var autism utan att Leo är negativitets styrd.
Vilket betyder att han ser saker mer negativt än andra och att när han ogillar nåt så är det en så stark känsla. Mycket starkare än vad en normal människa kan förstå och det skapar ju så klart problem.
Vi pratade också om att vi måste sluta bli arga. Vårt beteende färgar av sig på Leo och hon frågade varför vi blir arga, det tjänar inget syfte alls.
Jag tycker att det är svårt att ställa om till hennes sätt.
Arg är ju inget man blir för att visa en poäng, arg är ju en känsla, en reaktion.
Som att det kommer tårar om man skär sig i fingret. Dom gör ingen nytta alls men kommer ändå.
Men hon säger att man kan ändra sitt beteende det tar tid men det går. Så nu kämpar jag att lag kan med att hålla mig lugn.
Men en sak som jag inte gillar, hon har lite konstig attityd. Man får inte prata klart, och när hon har sagt något fortsätter hon med att: det pratar vi vidare om en annan gång vilket gör att man inte får svara eller säga vad man tycker.
Sen en annan sak, jag vet inte om hon har någon plan som hon inte har berättat än men..... Det är Leos mat.
Hon började med att säga att vi ska inte säga åt honom att stänga av Ipad eller telefon vid maten och vi ska inte tjata om att han ska äta, vi kan fråga om han tänker äta.
Vi pratade om morgonen och jag sa att det har fungerat bra sista veckorna när Leo får sin medicin och en macka i sängen. Då säger hon att jag ska sluta ned det med motivering att jag har för mycket stress i mitt liv.
Jag ska lägga en macka på köksbordet och har han inte lust att äta den då får han gå utan frukost till skolan. Alternativt att jag lägger en macka i ryggsäcken.
Jag tycker att det var helt sjukt. Om han går till skolan utan frukost kommer jag bli mer stressad för då kommer jag gå och tänka på hur han mår osv. Och lägga en macka i väskan för det första kommer han aldrig plocka upp den och för det andra är väl det lika jobbigt som att ge honom den i sängen???
Hon säger att vi ska släppa det här med maten för det finns ingen som dör av svält i Sverige. Men jag tycker det är helt sjukt. Tom Leos skolsyster tar in han ich väger honom lite då och då för han väger så lite. Vu har varit hos dietister för att han måste äta mer och så säger hon så och det gör mig arg. Och för det andra är det inte särskilt vettigt att skicka något barn till skolan på tom mage, dom har ju tom skickat hem Leo för han har huvudvärk och mår illa och det är för att han äter så lite.
Sen da hon även att Leo är väldigt snart så om vi förklarar hur mat påverkar kroppen så kommer han att förstå det. Då ville jag dunka huvudet i väggen

ALLA har förklarat för Leo hur maten påverkar kroppen. Han vill inte äta bara.
Leo somnade i bilen på väg dit.


Inga kommentarer:

Tack för att du har tittat in på min blogg och hjärtligt välkommen tillbaka.

Ha en bra dag!

Kram Michaela :)