.

.

lördag 15 juli 2017

Astrid Lindgrens värld.

Jag och Nelli gick ensamma på ALV idag och det var så lyckat. 
Sist vi var där ville Nelli leka och killarna tyckte att det var lite trist. Så då tänkte jag att då går jag själv med henne så får hon göra det hon vill. Men lite fick jag tjata för att vi skulle komma vidare. 

Det första Nelli fick syn på var blommor (så klart. Det är det bästa hon vet)

Sen gick vi till Pippi. Vi tittade på föreställningen och sedan gick vi in i Pippis hus och när vi kom ut hade de byggt en inte nudda marken bana av stolar, pallar mm och när vi kom till slutet stod Pippi där och lyfte ner henne och pratade lite med henne. 
Sedan knatade hon iväg och upp på båten. 
Sen ville Nelli gå vidare och då hörde vi musik ifrån scenen där
Prussiluskan hade allsång och Nelli älskar musik så vi gick och tittade på det. 
Därefter började Pippi och tjuvarna men Nelli ville inte gå och titta på det så vi gick vidare och då mötte vi tjuvarna och de pratade med Nelli men hon vart så rädd att hon gömde sig bakom mig. 
Vi går vidare och då hör hon musiken från Pippi och vill såklart gå dit och titta så vi krånglade oss fram bland allt folk. 
Sedan gick vi förbi mini tivolit och då ville Nelli kasta häst skor. Det kostade bara tio kr så hon fick prova men jag vet inte hur man gör så personalen hjälpte henne så hon träffade med två hästskor och vann andra priset. 
Sedan ville hon prova gunghästarna och
stoppa ut huvudet i alla
skyltar. 
Tillslut fick jag sätta henne i vagnen så vi skulle hinna till Emil. Sedan åt vi pannkakor till lunch och vi hade sån tur för det var kö ända ut på gatan till pannkakorna så meddelade de att maskinen var trasig så de rekommenderade att man k tillbaka om en timme så alla gick. Jag gick in och frågade om man FICK komma om och det fick man  man orkade vänta. Det
Fanns lite pannkakor så Nelli och jag kunde äta utan problem resten av dagen lekte vi bara åkte rutchkana och lekte i alla miniatyr hus. 
När vi skulle åka hem ville Nelli ha en katt men hon gick och la tillbaka den när jag sa åt henne. Sedan ställde hon sug och surade rejält så tillslut sa jag att då går jag och så gick jag. Efter
Nån minut kom Nelli gåendes och då var hon inte sur längre. Men jätte trött och hon somnade så fort bilen började rulla. 

Inga kommentarer:

Tack för att du har tittat in på min blogg och hjärtligt välkommen tillbaka.

Ha en bra dag!

Kram Michaela :)