.

.

lördag 8 januari 2011

Jag har ett mission den här månaden...

Utmaning kalla det vad ni vill.
Jag har bestämt/hittat på att jag ska inte köpa någon mat den här månaden utan vi ska äta det vi har hemma. Förutom basvaror som frukt, grönsaker och mjölk. (om jag inte ger upp och struntar i det)
Detta dels för att jag gillar att hitta på saker, dels för att jag har jätte lite pengar den här månaden och för att vi faktiskt har massor av mat här hemma.
Frysen och köks skåpen är fullda till bristningsgränsen och ändå köper man alltid ny mat. Man tittar snabbt i frysen och tänker njaeäää och så går man och handlar.
Ideén kom i början av veckan, när jag blev glad när jag insåg att kött lådan i frysen började minska. Kött lådan är köttfärs, kassler, skinka, korv, köttbullar, ja ni fattar va?? Och så tänkte jag att herregud vad mat, undra om lite av det här inte börjar bli dåligt snart, och stå och kasta mat känns idiotiskt. I köks skåpen finns det också massor, fiskbullar, pastasåser, jag hittade 2 pkt med carbonara sås alltså 6 påsar (wow jippi tänker ni men jag har ji faktiskt köpt dom för att jag gillar dom) pasta, spagetti, ris Uncle Bens såser.
Ja ni hör själva det är ju inte så vi behöver svälta direkt.
I dag är vi inne på 4e dagen vi har ätit fryst ica pizza som jag köpte innan min GI period och det var ju ett tag sen :) vi har ätit lasagne 2 dagar (för att vi var sugna på det 2 dar i rad) och i dag blir det Kycklig, potatisklyftor, gräddsås, sallad och gelé.
Som sagt det är inte direkt synd om oss :)
Så nu kör vi, maten ska ätas upp och pengarn ska sparas och det ska bli kul.
Ps. jag tänker fuska med en sak den här veckan nämligen köttfärs från pulsen som kostar 29kr/kg den här vecka och men får ju inte vara dum ;)

Trevlig kväll på er

5 kommentarer:

Linda sa...

Åh tänk om det vore så i mina skåp just nu!! grattis till er säger jag bara. Jag är fattig och måste handla. Jag gråter men okej thats life. Mätta skall vi bli i alla fall :)

Hanna sa...

Det är alltid bra att göra skåp och frys rensningar! men som du säger, man ska ju inte vara dum, 29:-/kg för köttfärs skulle inte jag heller hoppa över :-)

Keeya sa...

Hihih låter som oss, har en massa mat hemma men köper ändå. Kram

Carina sa...

Här hade vi kyl/frysrens när vi köpte nya kylarna, blev liksom läge att göra det då.
Praktiskt och nödvändigt ibland!
Kram Carina

Anonym sa...

Middagen var hemma hos min mamma, inte syrran alltså :)
Kram Carina

Tack för att du har tittat in på min blogg och hjärtligt välkommen tillbaka.

Ha en bra dag!

Kram Michaela :)