.

.

fredag 27 januari 2012

Nytt projekt på gång

Jag gillar ju att hitta på olika nya projekt, de flesta handlar om mat och viktminskning, inte för att jag är galet besatt av att bli smal utan mat är ett lagom projekt, (jag gillar ju mat och matlagning, andra att bygga eller skapa kanske?) och för att jag har ju en del kilon på magen som skapar otrivsel för mig, (fick frågan igen på jobbet för två veckor sedan om jag var gravid) som sagt ALLA överflödiga kilon ligger på magen :)
Men tillbaka till mitt nya projekt....
Den här gången blir det GI/LCHF 
Tycker att gränsen därimellan är liten och ibland säger GI att man ska utesluta kolhydrater men jämför man GI och LCHF så står det att GI tillåter kolhydrater i form av tex fullkorn plus att LCHF recept finns det många fler av så där är det lättare att  få inspiration men det mesta kommer bli en egen variant för det är hela poängen för mig att hitta på fundera tänka och experimentera. 
Måste bara bli frisk först, så jag räknar med att kunna starta om 1,5 vecka.Jag längtar galet mycket me ntänker inte stressa på läkningsprossesen så det blir något bakslag. Jag är redan uppe i 31 matförslag så jag borde klara mig en bra bit MEN jag tänker äta ris pasta och potatis OM JAG VILL. Inte ofta men OM JAG FÅR LUST. Javisst man kan äta köttfärssås och sallad och det är supergott men om jag en kväll känner för att ta spagetti till så tänker jag göra det, och eftersom vi bara äter fullkorn redan så är det väl GI? :) Och om jag äter pasta, ris eller potatis, pizza el dyl 3-4 ggr i månaden så tror jag att det kommer funka jätte bra.


2 kommentarer:

Sandra sa...

Bra att du har dina egna regler, det ska man ha. Men om det ska fungera med gi/lchf så måste man vara ganska strikt med mjölet. Man binder annars vatten fort och sötsuget/aptiten ökar och då får man kämpa mer än man behöver, men så länge man själv sätter sina regler så är det bra!!! Lycka till!

Sandra sa...

Svar: Angående redning av sås; Tillsätt äggulor tills såsen fått lagom tjocklek. 1 äggula för vanlig sås, till grytor behövs oftast 2 äggulor.

Låt inte såsen koka upp efter att äggulor lagts i. Då kan såsen bli grynig.

Tack för att du har tittat in på min blogg och hjärtligt välkommen tillbaka.

Ha en bra dag!

Kram Michaela :)