.

.

söndag 18 maj 2014

Förlossningen

Det här har varit en lång dag även om jag sov till 9, eller sov och sov, jag vaknade med 1,5 timmars mellanrum hela natten. Efter frukosten fixade vi lite ab det sista man vill fixa men sängen är inte klar än eftersom madrassen vägrar att torka.
Vid elva ringde jag till Sös och fick till svar att vi skulle komma in vid fyra. Morfar kom och hämtade killarna och tuffs. 
Men vid kvart över 12 ringde de och frågade om vi ville komma vid två ist. 
Så vi fick lite bråttom helt plötsligt. 
När vi kom in gick vi vänta i korridoren en stund på att rummet skulle bli klart men det gjorde ingenting för vi hade så kul att en sköterska frågade om jag redan hade fått lustgas. 
På rummet gjorde de en ctg och en undersökning och bestämde att jag skulle få en shot som startar allt, om den inte gav så mycket effekt skulle jag få en ny sån efter 2 timmar och så kunde man fortsätta i 16 timmar.
Men efter första kontrollen så tyckte dom att allt hade startat som det borde så sen var det bara att avvakta.
Trots att det tog många timmar kändes det inte så hemskt som jag trodde att det skulle göra att vänta.
När värkarna började bli smärtsamma fick jag ryggmärgs bedövning som hjälpte jätte bra, när värkarna återigen blev för smärtsamma ökade vi dosen lite och de föreslog att jag skulle gå och kissa eftersom det är svårt att känna om man är kissnödig när man har bedövning.
Då var jag öppen 6 cm och värkarna kom ganska tätt. Barnmorskan gissade att det kanske var dags vid 1-2 snåret.
Väl inne på toaletten fick jag tre rejäla värkar och på vägen tillbaka till rummet kom ännu fler som var rent ut sagt outhärdliga och de fortsatte inne på rummet så de bestämde för att undersöka mig igen och lägga en lokal bedövning då insåg de att ja var helt öppen och att det var dags att krysta.
Sen höll vi på i ca en timma och barnmorskan/undersköterskan var så otroligt bra och guidade mig igenom varje värk tills hon tillslut kom ut 23.20


2 kommentarer:

Sara sa...

Stort grattis till bebis! Sååå mysigt!

Michaela sa...

Tack

Tack för att du har tittat in på min blogg och hjärtligt välkommen tillbaka.

Ha en bra dag!

Kram Michaela :)