Jag bara måste tjata lite mer om hallon moussen...
Bara för att det är perfekt på alla sätt.
Den är lite syrlig vilket gör att grädden nästan är söt.
Jag kör med Mildsas visp som är 20% jag är fortfarande lite old school och gillar inte för mycket fett. Jag vet att LCHF står för lite kolhydrater och mycket fett ,men vad är mycket då???
Jag skulle aldrig i normala fall sitta och äta saker med vispad grädde till i vanliga fall så altså är vål 20% Jätte mycket??
Men tillbaka till underbara MOUSSEN.
Jag äter lite mousse och grädde på kvällen eller när söt/gottis suget blir för mycket och jag känner mig tillfredställd på engång. Plus att den är helt LCHF så det är OKEJ5 !!
Jag gjorde min på ca: 5dl upptinade hallon
2-3 msk vispad grädde inte matskeds mått utan en vanlig msk som man äter med.
2-3 msk kvar (samma där med vanlig matsked)
2 tsk stevia
1,5 blad gelantin.
jag mixade hallonen i en mixer och man ska eg sila bort kärnorna men det gjordei nte jag eftersom jag är lat men nästa gång ska jag göra det :). Sen kokade jag upp lite av hallonen med 1 gelantinblad som först hade legat i blöt i 5 min nästa gång ska jag ta 1,5 blad så den inte blir så rinnig, sen blandade jag ihop allt i en skål och lär det stå kalt i typ 30 min.
Serveras med grädde färska hallon eller vad du tycker om.
1 kommentar:
Det där lät ju riktigt gott!
Skicka en kommentar