.

.

lördag 21 mars 2020

Vår lökar

Jag ringde till morfar och frågade om han kunde ta med sig Nelli till någon park en stund, dagen blir väldigt lång för henne och jag får inte vila något eftersom hon har tråkigt. Sen tycker jag att hon är väldigt duktig ändå, med tanke på att vi är vakna kanske 12 timmar så tjatar hon väldigt lite.

När hon och morfar hade kommit hem gick jag och Nelli ut på framsidan och planterade lökar.

Jag köpte några mini påskliljor på ica (det är min absouluta favorit blomma på våren och jag skulle kunna köpa hur många som helst så jag försöker verkligen att bita ihop och inte köpa massor) och så när jag och Nelli var i skogen förra helgen så hittade vi några lökar, det finns några ställen i skogen där man ser att folk som bor där har kastat lite trädgårds sopor och i en sån hög låg det några lökar och det var lite kul faktiskt för det står alltid att man ska gräva ner dom på ett visst djup men de här låg uppe på marken och hade fått både rötter och små gröna skott.
Så jag och Nelli gick ut och hällde i lite ny jord i blomkrukan och satte ner lökarna.
Ska bli kul att se vad det blir för något, troligtvis hyasinter för lökarna var rätt stora, jag tror att tulpan lökar är mindre.
Hela projektet tog 10 minuter men ändå känner jag någon sorts tillfredställelse att vi faktiskt har gjort något idag.



Inga kommentarer:

Tack för att du har tittat in på min blogg och hjärtligt välkommen tillbaka.

Ha en bra dag!

Kram Michaela :)